Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiZašto Bandićevo parkiralište kod dvorane Vatroslav Lisinski zjapi potpuno prazno?

Zašto Bandićevo parkiralište kod dvorane Vatroslav Lisinski zjapi potpuno prazno?


Ako je suditi prema potpuno praznom parkiralištu kod Paromlina u centru Zagreba, čini se kako je pukla ljubav između gradonačelnika Zagreba i građana.

Podsjetit ćemo vas. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je kod Paromlina (pokraj dvorane Vatroslav Lisinski, s druge strane odnosno preko pruge Glavnog kolodvora) u prošle godine u okviru svoje predizborne kampanje “poklonio” građanima besplatan parking s čak 550 mjesta. Za nekoliko dana to se parkiralište očekivano napunilo vozilima i u ovom nekada mirnom dijelu grada stvorio se prometni krkljanac, jer same pristupne ceste parkiralištu naravno nisu adekvatne.

Mnogi ugledni hrvatski mediji su pohvalili ovaj potez, jer je Bandić obećao kako će se moći parkirati i do 12 sati dnevno, s čim je zadao udarac Zagrebparkingu koji ima parkiralište pokraj i koje se naplaćuje. No, samo su naivni mogli pomisliti kako će to veliko parkiralište ostati dugo besplatno.

Nakon što su prošli izbori, bilo je pitanje dana kad će se početi s naplatom. U Automaniji smo prognozirali kako će se to dogoditi početkom godine, no kako je hrvatska birokracija spora 🙂 najava je bila kako će s naplatom početi na 1. travnja. Ipak se radilo o “šali”, ali samo privremeno, dok se birokracijski aparat zbrojio i oduzeo, te su s naplatom, onako potiho, krenuli otprilike mjesec dana kasnije.

Kako je naplata parkiranja krenula, parkiralište se počelo prazniti, da bi tijekom lipnja dobili rezultat koji vidite niže na slikama. Trenutno je to parkiralište u zagrebačkoj Zoni 2, naplaćuje se od ponedjeljka do petka od 7-20 sati, a subotom od 7-15 sati. Jedan sat parkiranja je 5 kuna (max. 3 sata), a dnevna karta je 100 kuna. Nije teško izračunati kako je radnom čovjeku na tom parkiralištu potrebno oko 2.000 kuna za mjesečni parking. Uz današnje plaće i hrvatski ekonomski standard svaki komentar je suvišan.

Samo ćemo dodati jednu zanimljivost, a to je da se pakriranje kod Gradskog poglavarstva Grada Zagreba radnim danom naplaćuje sat vremena manje, do 19 sati. Ostalo je sve isto.

No, ono što se nakon toga počelo događati nitko nije istražio. Naime, svi ti automobili su se negdje morali parkirati, tako da su nam se susjedni stanari požalili kako su se njihova dvorišta počela puniti nelegalno parkiranim automobilima, pogotovo na zelenim površinama. Isto tako, saznali smo kako neki od tih istih stanara “na crno” naplaćuju parkiranje u tim istim zajedničkim dvorištima, na što smo upozorili zagrebački Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, na što nam je pročelnik Davor Jelavić odgovorio kako će na spomenute lokacije poslati komunalne redare koji će obaviti očevid i postupiti u okviru svoje nadležnosti.

Evo, to je kratka priča o parkiranju u Zagrebu, koje je posljednjih nekoliko godina itekako veliki problem. Parkiraličnih mjesta je premalo i skupa su, bez obzira što govorili vlastodršci, a kako vidimo razvio se i nelegalni “biznis” iznajmljivanja dvorišta na crno. Ako imate kakav komentar, samo dajte…