Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiZagreb Auto Show 2016 – ipak će se održati ove godine!

Zagreb Auto Show 2016 – ipak će se održati ove godine!


Kažu kako je ovogodišnji Zagreb Auto Show 2016 onaj pravi. Da, svi se sjećamo otkazivanja, neodržavanja, svega… No, ove godine je sve spremno za termin od 5-10. travnja!

Zagreb Auto Show 2016, međunarodni salon automobila, motocikala, gospodarskih vozila i prateće industrije vraća se na Zagrebački velesajam od 05. do 10. travnja 2016. Salon automobila autoriziran je od međunarodnog udruženja proizvođača automobila i dijelova OICA.

Kako bi se Salon pripremio na najvišoj razini, u pripremu i realizaciju projekta izravno su uključeni Grad Zagreb, Turistička zajednica Grada Zagreba, Zagrebački holding i Zagrebački velesajam. Razumijevajući važnost multiplikatorskih efekata za gospodarstvo Grada, kao i promotivnu poruku koju kroz Salon automobila odašiljemo iz Zagreba u svijet, Turistička zajednica Grada po prvi puta je uključena u operativnu pripremu, kako bi destinacija grada Zagreba postala još privlačnija inozemnim, ali i domaćim turistima.

Zagreb Auto Show 2016 održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Zagreb Auto Show 2016 nacionalna je dragocjenost, međunarodno priznati događaj od posebnog društvenog i medijskog značenja za Republiku Hrvatsku, pripreman s puno ljubavi. Spajajući pozitivne efekte svih kanala tržišne komunikacije, Zagreb Auto Show snagom osobnog kontakta daje više – jedinstven doživljaj novog proizvoda i ukupne ponude u živo.

Cjelovitost izlagačkog postava potvrđeno je nastupom više od 350 izlagača. Očekujte 40 premijernih prikazivanja vozila, 82 branda automobila, motocikala i gospodarskih vozila te po prvi put dva hrvatska proizvođača električnih vozila i skutera. Status izlagača potvrdili su i tržišni lideri rezervnih dijelova, servisne opreme, leasing kuće te domaća i strana naftna industrija.

Zagreb Auto Show 2016 - ipak će se održati ove godine 02

U funkciji Zagreb Auto Show-a sav je raspoloživ paviljonski i otvoreni prostor na Zagrebačkom Velesajmu – 14 paviljona i otvoreni prostor na punih 70.000 m2.

U pripremi su mnoga iznenađenja i tematska događanja; Izbor Zvijezde Salona, Auto Moto Forum, Karting utrke u paviljonu 35, susreti Bikera i Moto Alka, Auto Moto Slalom – natjecanje u spretnosti vožnje, DJ Akademija, Crazy Cars – akrobatske vožnje automobila i motora, Harley Show, Automodeli na daljinsko upravljanje: izložba i utrke, izložbe oldtimera i maketa željeznica te malih modela automobila, Mladi & inovativni – FSB racing team i još mnogo toga.

*Prvi dan, 5. travnja, od 08.00 do 16.00 sati je vrijeme rezervirano za novinare i press konferencije, dok je za posjetitelje Salon otvoren od 16.00 do 21.00 sat.

Iz bogatog nagradnog fonda izdvajamo glavnu nagradu – Volkswagen Up, a specijalna nagrada za posjetitelje je dvadeset ulaznica za Europsko prvenstvo u nogometu. Više potražite na službenim stranicama.