Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliZa Nissan Leaf novi plan – zamjene baterija za elektromobile za samo 100$ mjesečno

Za Nissan Leaf novi plan – zamjene baterija za elektromobile za samo 100$ mjesečno


Dok mi tek govorimo o elektromobilima, na drugim ih tržištima već voze naveliko. I pripremaju razne planove kako bi ih vozili još efikasnije i jeftinije. Jedan takav plan dolazi iz Nissana.

Za svoj Nissan Leaf EV elektromobil su pripremili pravi plan. Ako se slučajno bojite da bi baterija u automobilu mogla početi gubiti kapacitet, a samim tim bi se smanjila i autonomija u kilometraži, dosjetili su se slijedećeg – ponudit će poseban “leasing” program u kojem ćete moći mijenjati baterije svakih mjesec dana za nevelikih 100 američkih dolara.

U stvari, radi se o tome nda vam ovim postupkom nisan garantira minimalni kapacitet baterije koji je u skladu s tehničkim podacima, a to je najmanje 70% kapaciteta na prvih 100.000 kilometara. Program će postati aktivan u prvoj polovici 2014. godine.

Program je prvotno predstavljen na MyNissanLeaf forumu, gdje su kupci mogli pročitati i informaciju više. Ipak, u Nissanu tvrde kako većina kupaca neće trebati ovu uslugu jer su sigurni u kvalitetu svojih baterija. Ipak, dobro je znati da se brinu za svoje kupce što je i više nego pohvalno.

Bez obzira koristili svoju bateriju, ili je mijenjali mjesečno, osigurani ste. U Nissanu kažu kako bi baterije trebale trajati i držati kapacitet bar 15 godina, što je i više nego dovoljno. S druge strane, očekuje se da će u narednim godinama osjetno rasti kapacitet baterija s jedne strane, a cijene će im padati s druge strane. Još jedna dobra vijest 🙂