Moto


Nalazite se ovdje: Početna stranicaMotoYamaha X-Max 400 na testu – još jedan vrhunski skuter koji ćete voljeti
Yamaha X-Max 400 na testu

Yamaha X-Max 400 na testu – još jedan vrhunski skuter koji ćete voljeti


Dimenzije i masa klase 250, snaga klase 400. Naizgled jednostavan recept za izradu vrhunskog skutera, no u praksi jedino Yamaha X-Max 400 odgovara tom opisu. Za punu sreću nedostaje tek ABS.

Yamaha X-Max 250 je dugogodišnji bestseller, no usprkos vrlo uspjelom redizajnu godine je polako stišču. I dalje je to skuter s najboljim sjedalom u klasi, ogromnim prtljažnikom, okretnom ciklistikom i udobnim ovjesom, te provjerenom kvalitetom. Ipak, pogonski agregat više nije u vrhu po snazi, niti po uglađenosti rada – u prilog mu govore tek niži troškovi registracije od 300 kubičnih skutera. E, pa, tu je sad Yamaha X-Max 400.

Yamaha X-Max 400 na testu

Dizajn je također vrlo sličan, ali taman dovoljno poboljšan i promijenjen da je Yamaha X-Max 400 prepoznatljiv, i vrlo, vrlo aktraktivan, posebice u testnoj, bijeloj boji. Jedino što nam se vizualno ne dopada je preveliki ispušni top, no se lako riješi milozvučnim Akrapovičem.

Yamaha nije morala daleko tražiti donora pogonskog agregata – Majesty 400 poznamo godinama, a njegov jednocilindrični pogonski agregat je za ovu priligu dorađen. Snaga mu nije rekordna – 31.5 KS, no tu su i osjetnih 33.9 Nm. Pogledamo li konkurenciju (Piaggio 330 ccm, 33 KS, 32.3 Nm) razlike su akademske. No, veći pogonski agregat (395 ccm) ravnomjernije isporučuje snagu i manje se vrti, što pogoduje komforu vožnje.

Yamaha X-Max 400 na testu

A komfor se piše velikim slovima – ako do sada niste sjeli na Yamaha X-Max 400 (može i 250…) ne znate što je dobro sjedalo. Veliko, raskošno, udobno a osim toga i vrlo atraktivno – ovdje nema mjesta za aftermarket rješenjima i Yamaha tu spada u sam vrh. Isto vrijedi i za prtljažni prostor – iako je pogonski agregat veći, crna rupa pod sjedalom progutat će dvije integralne kacige i još podosta drugih stvari – sjajno!

Detaljnu recenziju pročitajte na SvijetSkutera.com.