Moto


Nalazite se ovdje: Početna stranicaMotoYamaha PES2 i PED2 koncepti u elektro stilu, odlično izgledaju

Yamaha PES2 i PED2 koncepti u elektro stilu, odlično izgledaju


Na sajmu motocikala u Tokiju još 2013. godine japanska je Yamaha predstavila dva konceptna električnih motora koji će navodno u proizvodnju ući 2016. godine. Hoće ili neće?

Čini se kako hoće, jer je Yamaha nekoliko tjedana prije ovogodišnjeg istog sajma u Tokiju ponovo najavila dva vrlo zanimljiva električna koncepta.

Prepoznat ćete ih po nazivu Yamaha PES2 (Passion, Electric, Street) i Yamaha PED2 (Passion, Electric, Dirt), a radi se o dva koncepta koji bi se mogli pojaviti i u serijskoj proizvodnji. P i E znače “strast” i “električno” kod oba modela, dok S označava “ulicu” a D “prašinu”.  Prema tome je jasno da je PES2 zamišljen za grad a PED2 za teren.

Oba će motocikla imati pogon na oba kotača – prednji će imati motor u sebi, a stražnjeg će pokretati lanac ili remen, ali samo s jednom brzinom. Za pretpostaviti je da je pogon na prednjem kotaču napravljen prvenstveno zbog regenerativnog kočenja pri kojem kinetička energija vozila “odlazi” u punjenje baterija umjesto u toplinsku energiju kočnica.

Osim toga Yamaha PES2 je 30 kilograma teži od prethodnog koncepta, najviše zbog baterije, što znači veću autonomiju vožnje s jednim baterijskim punjenjem.

Yamaha PES2 i PED2 koncepti u elektro stilu, odlično izgledaju 02

Izvor: SvijetSkutera.com