Moto


Nalazite se ovdje: Početna stranicaMotoXiaomi Smart Electric Scooter – električni skuter prozivođača smartfona

Xiaomi Smart Electric Scooter – električni skuter prozivođača smartfona


U prodaji se Xiaomi Smart Electric Scooter ovih dana pojavio u Kini, nadamo se kako će biti dostupan globalno jer je zanimljiv, cjenovno povoljan i ima popriličan domet.

Zanimljivo je kako je u planu bio Xiaomijev električni automobil, barem se tako pričalo, no na kraju je ipak ispao električni skuter. Xiaomi, popularna kineska kompanija koju najviše poznajete po odličnim smartfonima napravila je i svoj prvi električni skuter.

Što se dometa tiče, baterija koja je smještena u donjem dijelu izdržat će čak do 30 kilometara do slijedećeg punjenja. Dizajn je više minimalistički ali lijep, a napravljen je od laganog aluminija koji se koristi i u avio-industriji, tako da je težak tek 12,5 kilograma. Kada već spominjemo baterije, radi se o litijskim LG 18650 baterijama od 280 WHr.

Isto tako, treba spomenuti kako je Xiaomi Smart Electric Motor Scooter sklopiv, tako da ga možete vrlo jednostavno spremiti, a ponovo ga možete rasklopiti za manje od minute. Zanimljivo je kako oba kotača imaju E-ABS kočnice (Electronic Anti-Lock Braking System), te diskove s kojima može zakočiti za manje od 4 metra pri punoj brzini.

xiaomi-smart-electric-motor-scooter-novi-elektricni-skuter-12

Ugrađena su i četiri LED indikatora koji vam govore koliko je baterija napunjena, a ugrađen je i inteligentni BMS (Battery Management System) koji prati i optimizira potrošnju baterije u realnom vremenu. Zanimljivo je i kako kontrolni sustav možete sinkronizirati s vašim pametnim telefonom preko posebne aplikacije, tako da kompletnu dijagnozu možete pratiti i na smartfonu.

U Kini se Xiaomi Smart Electric Motor Scooter počeo prodavati od 15. prosinca po cijeni od 239$, što je osjetno manje o njihovog električnog bicikla čija je cijena oko 455$.