Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportWTCC stiže u Brands Hatchu nastupit će i Volvo

WTCC stiže u Brands Hatchu nastupit će i Volvo


Britanski Brands Hatch bit će domaćin sljedeće dvije WTCC utrke u nedjelju. Prijavljena su 24 vozača, a osim uobičajenih trkaćih Seata, Chevroleta i BMW-a na startu, zanimljivost je prvi nastup Volva s modelom C30. Listu prijava predvodi aktualni prvak Gabriele Tarquini sa Seatom Leonom TDI.

Isti automobil vozit će još šest vozača (Coronel, Monteiro, Gene, Michelisz, Nykjaer i Barth), a u benzinskom Leonu bit će Boardman. Chevrolet Cruze vozit će Muller, Huff, Menu i novajlija iz Brazila Carlos Caca Bueno.

Chevrolet Lacetti voze Vaulkhard i O’Young. Za upravljačima BMW-a bit će devet vozača (Farfus, Priaulx, Engstler, Romanov, Bennani, Poulsen, Hernandez, D’Aste i Turkington.

Zanimljivost utrka na Brands Hatchu bit će prvi nastup Volva u WTCC-u s modelom C30. Zajedno sa svima, ali izvan konkurencije, vozit će ga Šveđanin Robert Dahlgren.

Riječ je o bolidu koji kao gorivo koristi bioetanol. Kao takav je homologiran samo u Švedskoj i nastupa u STCC prvenstvu, a na Brands Hatchu neće konkurirati za bodove, ali će svakako biti zanimljivo koliko će švedski prvak u njemu biti konkurentan.

Izvor: Automoto-portal.hr