Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportWTCC: Prvenstvo u kojem je dominirao Citroen završava na uličnoj stazi u Macau

WTCC: Prvenstvo u kojem je dominirao Citroen završava na uličnoj stazi u Macau


Finale Svjetskog prvenstva touring automobila (WTCC) vozi se ovog vikenda u Macau. Citroen je u svojoj prvoj sezoni rasturio konkurenciju nadmoćno osvojivši ekipni naslov, a vozački prvak je Argentinac Jose Maria Lopez.

No bez obzira što u prvenstvu više nema rezultatske neizvjesnosti, posao se mora odraditi do kraja. Staza Guia u azijskom gradu Macau popularna je među vozačima, na njoj se voze brojne natjecateljske serije, pa će tako i ovo vikenda uz WTCC tamo biti Formula 3 i još nekoliko lokalnih utrka. S druge strane, stazu mnogi nemaju u dobrom sjećanju, jer je brza, uska, nedostaju zone izlijetanja, pa pogreške i gužve često rezultiraju ‘hrkljužom’.

wtcc-Lopez1

Na krugu dužine 6120 metara 23 vozača u WTCC prvenstvu vozit će dvije utrke po 10 krugova. Puno je bodova još u igri, pa iza trojice Citroenovih vozača (Lopez, Muller, Loeb) koji drže prva tri mjesta još može biti promjene pozicija u vozačkom poretku. Petorica su unutar 30 bodova, s Hondom Civic Monteiro, Michelicz i Tarquini te Coronel i Chilton s Chevroletom Cruze.

Testiranja i treninzi počinju danas (četvrtak), kvalifikacije su u petak popodne, a utrke u nedjelju. Prva se vozi u 11.15, druga u 12.30 sati. Macao je na +8 sati od nas, dakle ako želite gledati prijenos na Eurosportu spremite se za buđenje usred noći.