Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportWTCC – Početak sezone u Brazilu

WTCC – Početak sezone u Brazilu


WTCC – Početak sezone u BraziluTradicionalno, svjetsko prvenstvo turističkih automobila počinje u Brazilu i odvija se u Curitibi usporedno s IRC relijem. Autodromo Internacional de Curitiba po peti put zaredom ugostiti će najbolje svjetske vozače kružnih utrka i pedesetak tisuća fanatičnih brazilskih navijača. Prošle dvije godine pobjede su odnijeli Yvan Muller i aktualni prvak, Gabriele Tarquini.

I dok se španjolski proizvođač službeno povikao iz WTCC-a, za vjerovati je da će SR-Sport tim, za koji sada nastupaju bivši Seatovi vozači, imati snažnu tvorničku potporu, kako bi pobjednička ekipa i dalje bila sposobna za najbolje rezultate. Jedna od novosti odnosi se i na sustav bodovanja, koji je preuzet iz Formile 1 i WRC-a, a nagrađivati će prvih deset vozača. Unatoč tomu, drugu utrku natjecanja će startati prvih osam natjecatelja iz prve utrke, ali obrnutim redoslijedom, kako je uostalom bio slučaj i dosad.

Niti ova sezona WTCC-a neće proći bez hrvatskog predstavnika. Dakako, riječ je o Marinu Čolaku, koji je prošle godine dokazao kako se može boriti s najboljima, a nadamo se kako će ove godine otići i korak dalje. Prošle godine, po završetku utrka, stazu u Curitibi je posjetio Kris Meeke i pokazao vozačima WTCC-a kako vožnja po stazi izgleda u reli automobilu s makadamskim gumama, pa možda i ove godine budemo svjedoci kratkog spajanja ova dva poprilično različita automobilistička svijeta. Prva testiranja počinju prekosutra, dok su u subotu na rasporedu kvalifikacije, a u nedjelju obje utrke.

Detalje o utrci možete naći i ovdje:
www.automanija.com/autosport/3848-predstavljena-nova-wtcc-sezona-ludnica-poinje-u-brazilu.html

WTCC – Početak sezone u Brazilu