Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportWTCC: obavljena prva testiranja, timovi i vozači zadovoljni

WTCC: obavljena prva testiranja, timovi i vozači zadovoljni


Koliko bi ovogodišnja WTCC sezona mogla biti zabavna govore i podaci o većem broju timova koji bi mogli zainteresirati i publiku. Sezona počinje 11. ožujka u susjednoj Italiji (Monza), a vjerujemo kako će biti zanimljiva i uzbudljiva.

Na stazi Ricardo Torno u Valenciji svjetski prvak Yvan Muller i viceprvak Robert Huff, koji će i dalje voziti za Chevrolet, testirali su dorađeni Cruze. Treći član ekipe Alain Menu je testiranja obavio ranije, pa je ovaj put radio s inžinjerima. Na stazi se ipak pojavio i treći Cruze s novim specifikacijama, a vozio ga je Rickard Rydell iz ekipe Nika Racing.

Prva testiranja na stazi u Valenciji obavio je i Seat s novim 1.6-litrenim turbo benzinskim motorom. Leona s novim motorom isprobao je bivši WTCC vozač Jordi Gene. Trebao je doći i član Lukoil Racing Teama Gabriele Tarquini, ali je zbog nevremena zapeo u Italiji. On će testiranja nastaviti ovog tjedna.

Popunjavaju se i vozačke postave za predstojeću sezonu. Britanski Team Aon, koji ulazi u prvenstvo s Fordom Focusom, objavio je da će vozači biti Tom Chilton i James Nash. Mladi Španjolac Pepe Oriola zadovoljio je u lanjskoj debitantskoj sezoni, pa će i ove sezone biti član momčadi Sunred koja koristi Seat Leon.

Izvor: Automoto-portal.hr