Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportWTCC Moskva: Yvan Muller povećao vodstvo na ljestvici vozača, Nykiaer se približio Tarquiniju

WTCC Moskva: Yvan Muller povećao vodstvo na ljestvici vozača, Nykiaer se približio Tarquiniju


Odlične dvije utrke gledali smo u šestom WTCC krugu, koje su se vozile u okolici Moskve. S pobjedom u prvoj i drugim mjestom u drugoj trci, najviše je bodova uknjižio Yvan Muller.

Prva je utrka donijela vrložestok dvoboj između Mullera u Chevroletu i Toma Coronela u BMW-u. Različite vožnje, različite strategije vozača s prednjim (Chevrolet) i stražnjim pogonom (BMW) donijele su vrlo uzbudljivu utrku. Ipak, sam početak utrke je nakon 2. kruga prekinut zbog sudar na stazi, tako da je i Safety Car morao izaći na stazu. Istaknuta je i crvena zastava, tako da je utrka morala biti prekinuta dok se je sve raščistilo.

Utrka je nastavljena u 5. krugu, ali sa žutom zastavom u prvom zavoju, tako da je tu bilo zabranjeno prestizanje. Naravno, to je osjetno umanjilo mogućnost prestizanja u samoj utrci, jer je to bilo i idealno mjesto za prestizanje. Muller i Coronel su se odmah odvojili, a njihove dvoboje smo gledali do kraja utrke.

Druga je utrka donijela više uzbuđenja. Krenula je s “normalnim startom” (prva s “letećim”) i ukinuta je zabrana prestizanja u prvom zavoju, što je donijelo potpuno drugačiju sliku utrke. Marokanac Mehdi Bennani je krenuo s prvog startnog mjesta i dugo je vukao utrku, no u 7. krugu Nykiaer ga prestiže i prelazi u vodstvo. Šteta za Marokanca koji je kasnije i odustao od utrke. Do kraja utrke Nykiaer utrku završava na prvom mjestu, dok su drugi i treći bili Muller i Huff.

Na ljestvici vozača Yvan Muller i dalje je vodeći sa 146 bodova. Gabriel Tarquini je drugi sa 133 boda, a opasno mu se približio Michel Nykiaer sa 127 bodova.