Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportWTCC Monza: Rob Huff s obje pobjede, Chevroletu prva dva mjesta

WTCC Monza: Rob Huff s obje pobjede, Chevroletu prva dva mjesta


Dominacija Chevroletovih vozača se nastavlja. Odličnu predstavu pokazao je Britanac Rob Huff koji je napravio nevjerojatan podvig i pobijedio u obje današnje WTCC utrke, ostvario maksimalan broj bodova i tako još više učvrstio vodeće mjesto u prvenstvu.

Na početku prve utrke sve je odrađivala Chevroletova trojke – Rob Huff, Yvan Muller i Alain Menu. Uglavnom se sve značajno odvijalo među vodećom trojkom, a kritičan trenutak se dogodio u posljednjem 9. krugu u kojem su se tada drugi Menu i treći Muller dodirnuli, Menu gubi kontrolu nad automobilom, izlijeće sa staze i završava utrku bez bodova. To je iskoristio Tiago Monteiro u Seatu i dokopao se trećeg mjesta.

Druga utrka je započela žestoko. Chevroletovi vozači su odmah pobjegli naprijed, Menu je krenuo gotovo sa začelja, ali je odlično napredovao. Huff  i Muller se žestoko bore od samog početka utrke do kraja, no Britanac je uspio zadržati timskog kolegu iza sebe i ostvariti rezultat karijere – pobijediti u obje utrke u istom danu. Treći do cilja je stigao Kristian Poulsen u BMW-u. Monza je definitivno u znaku Huffa i Chevroleta.

Evo rezultata obje utrke:
UTRKA 1
UTRKA 2

Ovim je rezultatom Huff još više pobjegao na ljestvici vozača, Muller je drugi, a Menu treći.

Slijedeća utrka se vozi u Mađarskoj, od 3-5. lipnja.