Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportWTCC: Dušan Borković vozit će Hondu Civic za Proteam Racing

WTCC: Dušan Borković vozit će Hondu Civic za Proteam Racing


Srpski vozač Dušan Borković u narednoj sezonu u Svjetskom prvenstvu touring automobila vozit će Hondu Civic WTCC za talijanski Protem Racing.

Borković je lani u debitantskoj sezoni vozio Chevrolet Cruze TC1 i bio je 14. u generalnom poretku, s osvojenim jednim podijem. U Proteam Racing dolazi jer se oslobodilo mjesto nakon odlaska Mehdija Bennanija u ekipu Sebastien Loeb Racing, gdje će voziti Citroena.

Borković će na svojem novom auto opet imati broj 98, a prve testne vožnje obavit će 13. veljače na službenom WTCC testnom danu na stazi pored Barcelone.

– Počinjem drugu i nadam se bolju sezonu s novim timom i autom. Zahvalan sam Campos Racingu za suradnju u debitantskoj sezoni, u kojoj sam postigao jedan od najboljim rezultata u karijeri, s drugim mjestom na utrci u Japanu. Sad ću morati brzo naučiti sve o Hondi da budem spreman za testiranja, a najvažnija stvar je prilagoditi kokpit mojoj visini od 207 cm. Uvijek sam želio voziti Hondu zbog povijesti koju ima u utrkivanju – rekaoje Borković.