Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportWRC: U Portugalu još jedna trostruka pobjeda Volkswagena

WRC: U Portugalu još jedna trostruka pobjeda Volkswagena


Finci Jari-Matti Latvala i Miikka Anttila pobjednici su Rallyja Portugal, pete utrke Svjetskog prvenstva u rallyju. Finskoj posadi  Volkswagena to je prva ovogodišnja pobjeda.

Za potpunu uspjeh Volkswagena pobrinule su se druge dvije posade – Francuzi Sebastien Ogier i Julien Ingrassia završili su na drugom mjestu, a Norvežani Andreas Mikkelsen i  Ola Floene bili su treći. To je treći put da je Volkswagen Motorsport ostvario trostruku pobjedu otkad se prije dvije godine uključio u WRC.

Citroenov vozač Kris Meeke jedno je vrijeme bio u borbi za prvo mjesto (pobijedio je na dva brzinca), ali kad su Volkswagenovi vozači ubrzali Meeke je odlučio ne riskirati i zadovoljio se četvrtim mjestom. Osvajači bodova još su Ott Tanak (Ford), Dani Sordo (Hyundai), Ostberg (Citroen), Paddon (Hyundai), Kubica (Ford) i Prokop (Ford).

 

Rally Portugal 2015

Jedan od najpopularnijih vozača Robert Kubica je nakon pauze ponovo u natjecanju i očito je malo promijenio pristup. Na prijašnjim utrkama pokazao je da može biti među prvih pet, ali u toj jurnjavi je obavezno griješio, letio van ceste i odustajao. Ovaj put je malo usporio, ostao je u utrci do kraja i osvojio svoje prve ovogodišnje bodove.

Volkswagenovi vozači također su osvojili prva tri mjesta na završnoj Power Stageu, pa je Volkswagen postala prva ekipa koja je ikad na nekoj utrci osvojila maksimalni broj bodova. U poretku prvenstva Volkswagen nakon pet rallyja ima 146 bodova, ispred Citroena sa 103, Hyundaija sa 94 i M-Sport Forda s 81 bodom. Što se vozača tiče Ogier je i dalje vodeći sa 105 bodova. Daleko iza je Mikkelsen sa 63, a slijede Citroenovci Mads Ostberg (57) i Kris Meeke (47). Latvala je peti sa 46 bodova.