Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportWRC: Sebastien Ogier pobijedio u Walesu, Mikko Hirvonen drugim mjesto završio karijeru

WRC: Sebastien Ogier pobijedio u Walesu, Mikko Hirvonen drugim mjesto završio karijeru


Svjetski prvak Sebastien Ogier u Volkswagenu Polu R WRC nije dozvolio nikakva iznenađenja zadnjeg dana Wales Rallyja, sačuvao je prvo mjesto i pobijedio s 37,6 sekundi prednosti ispred Mikke Hirvonena.

Hirvonen je s drugim mjestom na najljepši mogući način (jer pobjeda je pored Ogiera nemoguća misija) okončao bogatu WRC karijeru, koja je trajala 13 godina.

Treće mjesto u Walesu osvojio je Citroenov vozač Mads Ostberg s minutom i tri sekunde zaostatka, a na četvrtom je završio Thiery Neuville (Hyundai), 11 sekundi iza Ostberga.

Wales-Hirvonen04

Dva brzinca prije kraja treće je mjesto držao Kris Meeke (Citroen), ali na predzadnjem je brzincu izletio u jarak i oštetio gume. Uspio je nastaviti utrku, ali osim Ostberga i Neuvilla prestigao ga je i Evans, pa je Meeke na kraju završio šesti.

Među osvajačima bodova utrku su još završili Ott Tanak (Ford), Jari-Matti Latvala (VW), Martin Prokop (Ford) i Hayden Paddon (Hyundai). Latvala je osvojio i dodatna tri boda pobijedivši na posljednjem brzincu, tzv. Power Stageu. Na Power Stageu drugi je bio Ostberg, a treći Neuville.

U WRC-2 kategoriji najbrži je bio Finac Jari Ketomaa. Prvak svijeta postao je Kataranin Nasser Al-Attiyah, kojemu je za naslov bilo dovoljno šesto mjesto u Walesu.

Wales-Neuville04

Poredak na kraju relija:
1. Sébastien Ogier – Julien Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) 3:03:08.2
2. Mikko Hirvonen – Jarmo Lehtinen (Ford Fiesta RS WRC)  +37.6
3. Mads Ostberg – Jonas Andersson (Citroën DS3 WRC) +1:03.6
4. Thierry Neuville – Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +1:14.9
5. Elfyn Evans – Daniel Barritt (Ford Fiesta RS WRC) +1:24.3
6. Kris Meeke – Paul Nagle (Citroën DS3 WRC) +2:03.0
7. Ott Tanakk – Raigo Molder (Ford Fiesta RS WRC) +2:29.7
8. Jari-Matti Latvala – Miikka Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +2:47.5
9. Martin Prokop – Jan Tomanek (Ford Fiesta RS WRC) +3:43.3
10. Hayden Paddon – John Kennard (Hyundai i20 WRC) +3:48.5