Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportWRC Sardinija – utrka pripala Sebastienu Loebu

WRC Sardinija – utrka pripala Sebastienu Loebu


Vrlo zanimljivu reli utrku mogli smo gledati na Sardiniji gdje se vozila četvrta sezonska WRC utrka. Sebastien Loeb je uspio pobijediti, no nije bilo lako, za vratom su mu "puhali" drugi vozači. Ipak, do cilja je stigao prvi s prednošću od 11,2 sekunde nad Fordovim Hirvonenom.

Loebu je to 64. WRC pobjeda u karijeri. Na drugom mjestu reli je završio Mikko Hirvonen (Ford), a na trećem Petter Solberg (Citroen).

Posljednjeg dana relija odvožena su četiri brzinska ispita. Loeb je bez problema sačuvao prednost od subote, a od trojice koji su konkurirali za preostala dva mjesta na postolju (Hirvonen, Ogier i Solberg) tragičar je ispao mladi Francuz.

Ogier je na 17. (pretposljednjem) brzincu na velikom kamenu oštetio stražnji ovjes, morao je usporiti i izgubio je minutu, pa je pao na četvrto mjesto.

Posljednji brzinac bio je Power Stage, 8.24 kilometara dugačak brzinac Gallura. Najbrže ga je odvozio Hirvonen i tako osvojio tri dodatna boda. Drugi je bio Latvala, a treći Loeb.

Latvala je s dva boda osvojena na Power Stageu dobio barem neku utjehu za neuspješan vikend, koji je upropastilo izlijetanje i odustajanje u petak. Nakon toga Latvala je ponovno startao u subotu i bio je najbrži na pet od šest brzinaca, a u nedjelju je bio najbržina dva od četiri brzinca. Naposlijetku je završio na 18. mjestu generalke.

Rezultati relija:
1. S. LOEB / D. ELENA (Citroën DS3 WRC) 3h45m40.9s
2. M. HIRVONEN / J. LEHTINEN (Ford Fiesta RS WRC) +11.2s
3. P. SOLBERG / C. PATTERSSON (Citroën DS3 WRC) +23.8s
4. S. OGIER / J. INGRASSIA (Citroën DS3 WRC) +1m31.5s
5. M. ØSTBERG / J. ANDERSSON (Ford Fiesta RS WRC) +2m42.6s
6. D. SORDO / C. DEL BARRIO (Mini John Cooper Works) +3m27.6s
7. O. TANAK / K. SIKK (Ford Fiesta S2000) +7m10.9s
8. J. HANNINEN / M. MARKKULA (Škoda Fabia S2000) +7m37.6s
9. M. WILSON / S. MARTIN (Ford Fiesta RS WRC) +8m00.4s
10. N. AL ATTIYAH/G. BERNACCHINI (Ford Fiesta S2000) +12m33.8s

Izvor: Automoto-portal.hr