Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportWRC: Robert Kubica i dalje privatnik s Fordom, u planu cijela sezona

WRC: Robert Kubica i dalje privatnik s Fordom, u planu cijela sezona


Robert Kubica objavio je da nastaviti karijeru u WRC-u, i dalje vozeći Ford Fiestu WRC kao privatnik. Prvi nastup iduće sezone Kubica će imati u Monte-Carlu, a u planu je nastup na svih 13 WRC rallyja.

Jedan od najpopularnijih vozača Robert Kubica dugo je držao javnost u neizvjesnosti s informacijama o nastavku svoje karijere. Nakon okončanja sezone 2014. u WRC-u sve su opcije bile moguće – od nastavka kao i dosad, preko ulaska u neku tvorničku ili (polu)tvorničku ekipu, pa sve do promjene discipline autosporta ili kombinacije više disciplina.

Kubica je prije pet dana objavio na svojem Facebook profilu da se prijavio za Rallye Monte-Carlo, a jučer je obavijestio navijače da je riješio što će i kako će dalje. Dakle, i dalje ćemo ga gledati u Fordu kao privatnjaka, uz suvozača Macieja Szczepaniaka.

– Nakon analize situacije, odlučio sam nastaviti natjecanje u WRC-u, gdje me još uvijek čeka najveći izazov. Ponovo ću nastupati s Fordom Fiestom WRC uz Macieja. Sezonu počinjemo u Monte-Carlu. S odlukom sam dugo čekao, ali nije bilo pritiska – napisao je Kubica, poželjevši na kraju poruke svima miran i sretan Božić.