Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportWRC Rally GB – najbrži reli u Velikoj Britaniji u njegovoj 80-godišnjoj povijesti

WRC Rally GB – najbrži reli u Velikoj Britaniji u njegovoj 80-godišnjoj povijesti


Deseta WRC utrka svjetskog reli prvenstva vozi se idućeg vikenda. Organizatori utrke su je ponešto izmijenili, ali dovoljno da postane najbrža reli utrka u njenoj 80-godišnjoj povijesti.

Britanski reli vozi se po šljunčanom terenu koji je manje više poznat svim vozačima. No, čini se kako su organizatori za reli vikend od 14-16. rujna pripremili neka iznenađenja za vozače. Brzinski ispiti su u pravom smislu riječi brzi, a brojna engleska publika će to znati itekako cijeniti.

“Brzinski ispiti su odlično pripremljeni, vrlo su glatki, s brzim zavojima i dionicama. Svidjet će se brojnim WRC fanovima, jer su jednostavno fantastične. U prilog samoj konfiguraciji staze koja je šljunčana i zemljana, ide i vremenska prognoza koja bi trebala idućeg vikenda biti idealna za vožnju”, izjavio je Julian Porter s WRC TV-a.

I sami vozači će uživati na stazi, konfiguracija terena je vrlo zahtjevna, a postizat će se velike brzine. Svaka greška će se skupo plaćati. Na nama je da se strpimo do idućeg vikenda kada nas očekuje još jedna odlična utrka u WRc prvenstvu.

Podsjetimo se još jednom – reli u Velikoj Britaniji je deseta sezonska WRC utrka. Preostale su još tri europske utrke – u Francuskoj, Italiji i Španjolskoj. Ako pogledamo vozačku ljestvicu, Sebastian Loeb je dominantno vodeći i pobjedom u Velikoj Britaniji mogao bi osigurati novi deveti po redu uzastopni vozački naslov. Leteći Francuz je odavno već klasa za sebe, bez ozbiljne konkurencije. Na ljestvici konstruktora situacija je još čišća. Citroen je praktički novi prvak, Fordovi timovi ga ne mogu ugroziti.

Očekujući idući vikend i reli u Velikoj Britaniji, u videu niže pogledajte kako je na ovoj istoj utrci bilo prošle godine.