Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportWRC: ovog vikenda RACC Rally de Espana, Loeb juri novu pobjedu?

WRC: ovog vikenda RACC Rally de Espana, Loeb juri novu pobjedu?


Pretposljednja utrka Svjetskog prvenstva u reliju bit će RACC Rally de Espana, koji s vozi u Costi Dauradi kod Barcelone. Od petka do nedjelje vozit će se 16 brzinaca ukupne dužine 344,88 km. Prijavljene su 53 posade iz 24 zemlje.

Na listi prijava su 53 posade iz 24 zemlje. Najviše je domaćih vozača – 36, a potom Britanaca (10) i Talijana (8). Što se automobila tiče, najzastupljeniji je Ford, s 18 vozila, a potom Renault (11) i Citroen (8). Osim za WRC, reli se boduje u Junior WRC konkurenciji.

Lani je na reliju pobijedio Sebastien Loeb, koji ove godine dolazi već kao prvak, pa će moći opušteno krenuti u lov na svoju 61. WRC pobjedu. Očekuje se da će mu najveći konkurenti biti ostali Citroenovi vozači, prvenstveno Španjolac Dani Sordo.

Osim spomenutog Citroenovog dvojca, vozačke postave u WRC automobilima su standardne: Mikko Hirvonen, Jari-Matti Latvala i Khalid Al Qassimi voze za ekipu BP Ford Abu Dhabi, Matthew Wilson i Ken Block za Stobart M-Sport Ford, Sébastien Ogier i Kimi Räikkönen za Citroën Junior te Federico Villagra za Munchi’s Ford. Privatnjaci su Petter Solberg u Citroënu C4, Mađar Frigyes Turán u Peugeotu 307 te François Duval u Subaru Imprezi.

U Junior WRC konkurenciji vodi se borba za naslov prvaka između Nijemca Aarona Burkarta u Suzukiju Swiftu i Nizozemca Hansa Weijsa u  Citroënu C2. Prijavljeno je 9 posada u JWRC konkurenciji.

Iako se reli na boduje za ostala prvenstva, nastupit će i respektabilna ekipa sa S2000 i drugim N4 jurilicama. Tri Fieste S2000 vozit će Xevi Pons, Henning Solberg i Dennis Kuipers, a u Grande Puntu S2000 bit će Albert Llovera i suvozač Marc Martí.

Izvor: Automoto-portal.hr