Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportWRC: Kris Meeke i sljedeće godine vozit će za Citroen

WRC: Kris Meeke i sljedeće godine vozit će za Citroen


Kris Meeke vozit će i idu će sezone za Citroen u Svjetskom rally prvenstvu, objavio je šef momčadi Yves Matton. Ime drugog vozača još nije potvrdio.

Meeke je, uz suvozača Paula Naglea, ove sezone osvojio sedmo mjesto u ukupnom poretku prvenstva i pomogao je ekipi Citroena da osvoji drugo mjesto u momčadskom poretku, iza Volkswagena. Njegov momčadski kolega Mads Ostberg osvojio je peto mjestu u prvenestvu,  ali očito Meeke je dobio priorotet kod stvaranja ekipe za iduću sezonu.

KrisMeeke1

– Kad smo odabrali Krisa za ovu sezonu, kockali smo se. Ali napredovao je iz utrke u utrku i sad je postao kompletan vozač. Usvojio je pravi pristup, pokazao da nije samo brz nego da može biti i strpljiv kad treba. Kris je kompetitivan na svim podlogama, a takva raznovrsnost treba Citroenu – izjavio je šef momčadi Yves Matton. Ime drugog vozača, najavio je, bit će uskoro objavljeno.

35-godišnji Meeke je ove sezone dohvatio pobjedničko postolje, odnosno četiri treća mjesta, na utrkama u Monte-Carlu, Argentini, Finskoj i Francuskoj. Dosad je odvezao 53 WRC rallyja i još čeka svoju prvu pobjedu.