Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportWRC: Elfyn Evans i Ott Tanak vozači M-Sporta u idućoj sezoni

WRC: Elfyn Evans i Ott Tanak vozači M-Sporta u idućoj sezoni


M-Sport je objavio da će vozači njihovih Ford Fiesti WRC iduće sezone u Svjetskom prvenstvu biti Velšanin Elfyn Evans i Estonac Ott Tanak.

Nakon što je Mikko Hirvonen objavio ‘penzioniranje’, M-Sport za zamjenu je uzeo jednog od vozača koji su i dosad bili povezani s njima. Tanak je naime 2012. vozio za M-Sport, čak je osvojio jedno treće mjesto (Sardinija). No, tada šefovi nisu bili zadovoljni s njim pa suradnja nije produžena.

Ove je godine većinom nastupao za Drive DMACK Rally Team vozeći Fiestu R5 u WRC-2 prvenstvu i završivši na 6. mjestu. 27-godišnji Tanak vozio je ove sezone i tri utrke u Fiesti RS WRC, impresioniravši talentom i brzinom, pa je u Švedskoj završio peti u generalci, u Portugalu je bio drugi prije nego je odustao, a prije par dana završio je sedmi u Walesu. Ukupno ima 40 WRC utrka iza sebe, jedan podij i devet osvojenih brzinaca.

Tanak2

– Znam da je ovo veliki izazov i velika odgovornost, ali spreman sam. Dugo radim s M-Sportom i provezao sam puno kilometara u Fiesti RS WRC pa se nadam da mi neće previše trebati da uhvatim pravu brzinu. Mislim da sam sazrio kao vozač i zahvaljujem Malcolmu Wilsonu što mi je dao drugu priliku – izjavio je Ott Tanak.

Tanak je godinu dana stariji od Evansa, pa M-Sport ima najmlađu vozačku postavu među top-momčadima. Evans će imati broj 5 na autu, a Tanak broj 6, ali zagarantiran im je jednaki status.