Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportWRC: Citroen pripremio poboljšani DS3 za Rally Portugal

WRC: Citroen pripremio poboljšani DS3 za Rally Portugal


Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team pripremio je redizajnirani i poboljšani DS3 WRC za iduću utrku prvenstva, Rally de Portugal od 21. do 24. svibnja.

Ovo je druga etapa poboljšavanja Citroenovog trkaćeg automobila tijekomove sezone. Najprije je uoči Rallyja Monte-Carlo ugrađen novi 1.6-litreni turbobenzinac iz Citroenovog WTCC modela C-Elysee, zajedno s poluautomatskim mjenjačem, novim stražnjim spojerlom i redizajniranim stražnjim ovjesom. Takav auto pokazao se uspješnim jer je Mads Ostberg u četiri utrke dvaput bio na postolju, a Kris Meeke je na posljednjem rallyju došao do svoje prve WRC pobjede.

Nakon te pobjede, 94. za Citroen u Svjetskom rally prvenstvu, stiže novo poboljšanje za DS3 WRC. Najupečatljiviji je novi vizualni identitet, s kombinacijom polarno bijele, Perla Nera crna i Aluminium sive boje. Uz to, svaki će vozač imati posebno ‘pofarban, krov, pa će Meeke imati bijeli krov, Ostberg sivi, a Khalid Al-Qassimi crveni.

newDS3WRC_Meeke1

Uz redizajn stiže i novi aerodinamički paket koji bi trebao dati još bolje performanse od dosadašnjeg. Novi prednji dio auta ima redizajnirane odbojnike i krilca, s kojima bi se trebaosmanjiti otpor zraka i povećati downforce.

– Od predstavljanja modela DS3 WRC 2011. godine stalno ga razvijamo, a uz ono što smo predstavili u siječnju ovo je dosad  najznačajnija dorada otkad je automobil homologiran. Već smo se uvjerili da se rad isplatio, a nakon pobjede u Argentini motivacija nam je još veća. Testiranja u zračnom tunelu i testovi na cesti pokazali su da su aerodinamička poboljšanja velika, pa očekujemo dobre rezultate i dalje – rekao je šef Citroenove WRC ekipe Yves Matton.