Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportWilliams FW35 bolid predstavit će se prije druge serije testiranja u Španjolskoj

Williams FW35 bolid predstavit će se prije druge serije testiranja u Španjolskoj


Williams F1 tim je najavio predstavljanje svog novog bolida kodno nazvanog FW35 u drugoj polovici veljače, uoči drugih službenih testiranja, na barcelonskom Circuit de Catalunya trkalištu u Španjolskoj.

Zanimljivo je kako će prva testiranja (Jerez, Španjolska, 5-8. veljače) obaviti na prošlogodišnjem FW34 bolidu, ali s novim “bojama”, sponzorima i dodatnim novo razvijenim dijelovima koji će se pojaviti i na potpuno novom FW35 bolidu kojeg pokreće Renaultov motor. Do drugih službenih testiranja imat će otprilike dva tjedna za sakupljanje iskustava i njihovu implementaciju u novi bolid. Ekipa Franka Williamsa itekako dobro zna svoj posao 🙂

Novi Williams FW35 predstavit će i vozači koji će u ovogodišnjoj sezoni 2013 braniti boje tima – to su Pastor Maldonado koji je prošlu sezonu završio na 15. mjestu uz jednu pobjedu (Španjolska) i novi “rookie” Valtteri Bottas, porijeklom iz Finske (možda novi Raikkonen?), a koji je u sezoni 2012 bio rezervni i testni Williamsov vozač.

Inače, Williams je u prošloj sezoni uz puno problema završio na osmom mjestu sa 76 bodova od kojih je Maldonado osvojio 45. Ipak, to je veliki napredak u odnosu na katastrofalnu sezonu 2011 kada su osvojili samo 5 bodova.

Vjerujemo kako će i ove godine Williamsovi bolidi u najmanju ruku biti “primijećeni”.

Williams FW35 2013 02