Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportVW Golf R VII TCR – nova jurilica za Touringcar Racer International Series prvenstvo

VW Golf R VII TCR – nova jurilica za Touringcar Racer International Series prvenstvo


Nova liga, nova jurilica. Nova se liga zove Touringcar Racer International Series (TCR), vozit će se po cijelom svijetu, a jedna od trkaćih jurilica bit će i novi Volkswagen Golf R VII TCR.

Ova bi liga mogla biti vrlo popularna zbog dva osnovna razloga – vozi se u cijelom svijetu i u utrkama sudjeluju  jeftiniji automobili koje možemo vidjeti i na cestama, te je sama priprema za utrke prilično jeftina, naravno u odnosu na neke druge lige.

Konkretno, cijena jednog automobila pripremljenog za utrku je oko 90.000$. Pod haubom mogu imati turbo punjeni 2,0 litarski 4-cilindrični motor koji razvija ne više od 300 konja. Pogon im je na prednjim kotačima i imaju 6-brzinski sekvencijalni mjenjač. Isto tako, težina zajedno s vozačem ne smije biti manja od 1.260 kilograma.

VW Golf R VII TCR – nova jurilica za Touringcar Racer International Series prvenstvo 03

U ligi će se osim Volkswagena pojaviti i sestrinski Audi i Seat, kao i Honda i Opel. Liga je već poodmakla, ali u VW-u su odlučili baciti ga u “živu vatru” tako da će sama testiranja odraditi u preostalim utrkama. Vjeruju kako će tako moći najbolje prilagoditi automobil za iduću sezonu.

Sve o Touringcar Racer International Series (TCR) ligi potražite na službenih stranicama.

VW Golf R VII TCR – nova jurilica za Touringcar Racer International Series prvenstvo 02