Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiVW Golf: isplati li ga se kupiti i rabljenog?

VW Golf: isplati li ga se kupiti i rabljenog?


O popularnosti VW Golfa ne treba puno govoriti, to je automobil koji je popularan u svijetu, a pogotovo u našim krajevima. Volkswagen Golf je, prema podacima britanskog Auto Express-a, 3. najprodavaniji automobil svih vremena.

Od 1974. kada je tvornica u Wolfsburgu lansirala prvi model ovog bezvremenskog automobila do današnjeg dana tvornice diljem svijeta proizvele su i prodale preko 27 milijuna primjeraka.

VW Golf je kompaktni automobil dosad proizveden u šest generacija. Sukladno razvoju tehnologije pada i broj godina koje su potrebne za izbacivanje novog modela na tržište.

Prema  istraživanju koje je provela tražilica rabljenih vozila Automobili.hr, prosječne cijene rabljenih VW Golfova kreću se u rasponu od 11.539 eura za Golf proizveden 2005. godine, do 20.367 eura za Golf iz 2011. godine. Bitno je napomenuti da je ovo prosjek cijena izračunatih prema trenutnom stanju u auto-oglasnicima, te da se Golf iz 2005. godine može naći već za 9.000 eura, ovisno o modelu i opremi.

Koliko je isplativo kupiti Golf star 6 godina, pitali smo Davora Tomaševića (Auto Hubert).  On nam je objasnio da je kupnja Golfa u startu veća investicija, ali dugoročno isplativije jer se Golfovi u pravilu manje kvare, a dijelovi su mnogo jeftiniji od npr. dijelova popularnih japanskih automobila. Kada smo ga upitali što se više isplati – kupiti Golfa, Peugeota ili Citroëna, gospodin Tomašević nam je, nimalo pristrano, odgovorio da su to odlična vozila, no da će kupac mnogo više zaraditi na prodaji Golfa, s obzirom da njima puno manje pada vrijednost. Golf je odličan i pouzdan automobil, napominje naš sugovornik, koji se malo kvari, povoljan je za održavanje, a u pravilu ga voze osobe srednjeg staleža, mladi samci ili parovi koji ga prodaju prilikom proširenja obitelji.

Usprkos tome, napominje, Golf nije auto koji se vozi ekstremno brzo, već je to auto za laganu vožnju i u pravilu se prodaje dok je još u vrlo dobrom stanju. Ukoliko vam cijena nije presudan faktor, a tražite siguran i pouzdan automobil, Volkswagen Golf je definitivno pravi izbor.