Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportVozači WTCC-a testirali na Nurburgringu, za vikend se utrkuju na Hungaroringu

Vozači WTCC-a testirali na Nurburgringu, za vikend se utrkuju na Hungaroringu


Svjetsko prvenstvo touring automobila (WTCC) nastavlja se prvomajskim vikendom na Hungaroringu, a u tjednu prije toga vozači su imali službeni test na legendarnoj stazi Nurburgring Nordschleife.

Utrka na Nurburgringu, koja se vozi 15. i 16. svibnja, prvi put je na rasporedu WTCC-a. S obzirom da neki vozači nikad nisu vozili po 20-kilometarskom krugu ‘Zelenog pakla’, organizirano je posebno testiranje kako bi barem malo upoznali stazu.

Najbrži krug odvezao je aktualni prvak svijeta Jose Maria Lopez u Citroenu C-Elysse WTCC, s vremenom 8.38.027. Sebastien Loeb u istom autu zaostao je oko 2,5 sekunde, a Kinez Ma Qing Hua, također u Citroenu, za 3,5 sekunde. Najbrži Hondaš bio je Gabriele Tarquini na četvrtom mjestu, s vremenom 8.42.789.

SabineSchmitz

Na testiranju je sudjelovalo 19 vozača, među njima i ‘Kraljica Ringa’ Sabine Schmitz, koja će biti gostujuća vozačica u utrci. Vozila je RML Chevrolet Cruze TC1 i postigla vrijeme 9.01.040, dovoljno za 13. mjesto. Na testiranju nije bilo Toma Coronela, kojem je nastradao auto na prošloj utrci u Maroku, niti Dušana Borkovića, koji je najavio prijelaz iz WTCC-a u ETCC.

Za ekipe i vozače WTCC-a nema odmora nego su odmah iz Njemačke otišli u Mađarsku, gdje se ovog vikenda vozi treća runda prvenstva. Vozit će se dvije utrke po 14 krugova, u nedjelju u 13.30 i 14.40 sati. Prijenos je na Eurosportu, a nije daleko ni skoknuti do Hungaroringa.