Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiVolvo začin: sportski automobil manji od S40

Volvo začin: sportski automobil manji od S40


Prošlo je već nešto vremena od kako je Volvo najavio svoje planove o razvoju sportskog automobila koji bi bio manji od njihovog poznatog modela S40. Iako je u prvo vrijeme ova tvrdnja djelovala dosta neozbiljno, posljednje informacije koje je objavio američki ogranak Volvo Carsa i njihov izvršni direktor Vic Doolan govore kako bi se ovo obećanje uskoro moglo i ostvariti.

“Mislim da ćemo vam već iduće godine predstaviti vrlo zanimljiv automobil”, tvrdi Doolan. Prilično je bio škrt na riječima, tako da je samo dodao kako će se raditi o sportskom automobilu s prednjim pogonom i nešto većim od klasičnog dvosjeda.
Prema tim podacima zaključujemo kako se radi o automobilu koji bi bio u klasi Mazde 3 ili europske varijante Ford Focusa, odnosno o automobilu s troja vrata i s turbo punjenom I4 mašinom. Doolan je također spomenuo kako bi to mogla biti i smanjena verzija modela XC90, stilskog sportskog automobila s pet sjedala no s još boljim tehničkim karakteristikama. Tko zna, možda će se i zvati npr. XC30. Poznavajući Volvov vozni park, vjerujemo kako će novi sportski automobil na svom premijernom predstavljanju plijeniti veliku pažnju. S nestrpljenjem ga očekujemo…