Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiVolvo V90 Cross Country – karavan koji je i moćan i lijep u isto vrijeme

Volvo V90 Cross Country – karavan koji je i moćan i lijep u isto vrijeme


Imati moćni karavan, a koji je istovremeno i lijep, to je umjetnost. Upravo u tu kategoriju možemo smjestiti i novi Volvo V90 Cross Country model, a koji je četvrti ove vrste u povijesti švedske kompanije.

Zanimljivo je kako je istovremeno predstavljen u Švedskoj, Švicarskoj i u SAD-u. Kako se ne bi zavaravali, cijena Volvo V90 Cross Country karavana je viša nego kod konkurentskih modela koji dolaze iz Subarua ili Audija. Vjerojatno nudi više nego što bi očekivali, što je i točno.

Ovo je ujedno i najveći kompanijin karavan od posljednjeg V70 Cross Country modela, a koji je povučen ove godine. Novi V90 model dijeli mnoge karakteristike s modelom XC90, a u prodaji se očekuje početkom iduće godine. Pod haubom se nalazi moćni 2,0-litarski super-punjeni 4-cilindraš koji razvija moćnih 318 konja, uz 8-brzinski automatski mjenjač i pogon na svim kotačima.

volvo-v90-cross-country-karavan-koji-je-i-mocan-i-lijep-u-isto-vrijeme-02

Navodno će se pojaviti i model Hybrid T8 koji će imati isti pogonski agregat uz elektromotor od 87 konja, tako da će ih ukupno imati 400, a u prodaji se očekuje u drugoj polovici iduće godine. Kada već spominjemo cijene Volvo V90 Cross Country će košati 56.295$.