Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliVolvo S60 Polestar, švedski monstrum s 508 konja kreće u serijsku proizvodnju?

Volvo S60 Polestar, švedski monstrum s 508 konja kreće u serijsku proizvodnju?


Prije nešto više od mjesec dana najavili smo kako Volvo u suradnji sa svojim motorsport partnerom Polestar razvija novog trkaćeg jurišnika. I evo ga još jači nego smo se nadali.

Ranije najave o S60 Polestar modelu bile su otprilike točne, a i sami ste ih mogli čitati na našim stranicama. najnovije informacije govore kako će se Volvo S60 Polestar pojaviti na proizvodnim trakama kao serijski automobil, no on je sve samo ne običan. Pod haubom se ponosno smiješi 3,0 litarski turbo-punjeni V6 motor, koji razvija brutalnih 508 konjskih snaga, što je za ovu vrstu automobila doista neuobičajeno.

Inicijalno je bio najavljen samo kao koncept, no u Polestaru tvrde kako im novac nije problem. Možda je ključnoa činjenica što se nekoliko ozbiljnih igrača zainteresiralo za kupovinu, a i općenito mu je baza fanova poprilična, tako da su se odlučili i na serijsku proizvodnju.

I što mislite – koliko će vas ova igračka s više od 500 konja koštati. Kažu oko 300.000$. Puno? Da, poprilično, no treba uzeti u obzir da se radi o limitiranoj i ekskluzivnoj seriji. Spomenimo i kako će imati 6-brzinski ručni mjenjač i možni Haldex pogon na svim kotačima.

Ako nas pitate, vrlo zanimljiv automobil…