Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportVolvo S60 Polestar će se natjecati u australskoj V8 Supercars Championship ligi 2014

Volvo S60 Polestar će se natjecati u australskoj V8 Supercars Championship ligi 2014


Ove će se godine još pripremati, a iduće bi mogli zasjati u moćnoj trkaćoj australskoj ligi, u kojoj se neke utrke voze i na američkom kontinentu. Predstavljamo vam trkaći Volvo S60 Polestar.

Ova liga ugošćuje prave obiteljske sedan modele i pretvara ih u moćne trkaće jurilice. Volvo i Polestar su već potvrdili kako ulaze u prvenstvo 2014. godine, a ove će godine obaviti sve potrebne pripreme i testiranja kako bi bili konkurentni. Naime, iza Vovlo branda stoje brojne utrke i prvenstva što je našoj javnosti manje poznato.

Obje su kompanije odabrale model S60 koji im nekako najviše odgovara za ugradnju V8 motora i utrkivanje. Osnovali su i novi tim, Volvo Polestar Racing, a koji će se natjecati i u suradnji s Garry Rogers Motorsport timom, koji nastupa s Holden Commodore sedan modelima.

Inače, V8 Supercars liga je vrlo popularna na drugoj strani zemaljske kugle. Tradicionalno su dominantni Holden i Ford, no liga se u novije vrijeme otvorila i za nove brandove, kao što su Nissan Altima, te Mercedes-Benz i Chrysler modeli. Radi se o možnim jurilicama s V8 motorima, svakako zanimljivo za gledati.

Zanima vas kako izgledaju te utrke? Odlično, evo ih, u nastavku…