Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiVolvo S60 Cross Country spreman za detroitsku premijeru

Volvo S60 Cross Country spreman za detroitsku premijeru


Volvo Cars će na sajmu u Detroitu proširiti ponudu svojih Cross Country modela. Oznaka koja je dosad bila rezervirana za karavane ili crossovere po prvi put pojavit će se na limuzini S60.

Prvi Cross Country model je Volvo predstavio još 1997. godine (V70 XC), a u to doba premium proizvođači nisu baš ulazili u područje off-road varijanti serijskih modela. Otada je ova podklasa postala jako popularna, a švedski off-roaderi omiljeni širom svijeta. Sad Volvo opet ulazi na novi teritorij, jer će Cross Country oznaku prvi put dobiti limuzina.

Po uzoru na nedavno predstavljeni V60 Cross Country, novi S60 Cross Country ima 65 mm veći razmak od tla u odnosu na serijski, a podrazumijeva se i All-Wheel Drive pogon na sva četiri kotača. Na nekim tržištima bit će dostupna i varijanta samo s prednjim pogonom. Što se motorizacije tiče, najavljeni su samo dizelaši, slabiji za FWD model i jači za AWD varijantu.

– S60 Cross Country je jedini predstavnik u segmentu crossover limuzina. Ušli smo u nepopunjeno područje na tržištu, s podignutim i grubljim limuzinama, jer ima ljudi koji traže uzbudljivu i spobosnu limuzinu, ali žele uživati i u prednostima koje daju crossoveri – rekao je Alain Viser, zadužen u Volvu za prodaju i marketing.