Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiVolvo predstavio dugoočekivanu Cross Country izvedbu modela V60

Volvo predstavio dugoočekivanu Cross Country izvedbu modela V60


Volvo će obitelji Cross Country modela uskoro pridružiti i V60. Bit će predstavljen na skorašnjem sajmu u Los Angelesu.

V60 Cross Country u odnosu na obični V60 donosi markantniji izgled i mogućnost lakše vožnje po različitim terenima izvan ceste. U odnosu na standardni V60 novi je model odmaknut od podloge za 65 milimetara, što ga uz tehnologiju vektorskog okretnog momenta i naprednu kontrolu trakcije čini sigurnim I teško zaustavljivim izvan asfaltiranih puteva.

Volvo V60 Cross Country

Avanturistički duh automobila otkrivaju i veliki kotači (18 ili 19 cola) te posebni dizajnerski detalji poput štitnika podnice, naglašenih pragovi i obruba blatobrana, dok stražnji difuzor s integriranim završecima ispušnog sustava naglašava i sportsku stranu ovog automobila.
Robustan stil nastavlja se i u interijeru kojeg karakterizira kombinacija crne kože i kontrastnog smeđeg prošiva. Nešto kasnije, u trenutku nastupa u Europi kao i u ostatku svijeta početkom sljedeće godine, na raspolaganju će biti još dvije dvobojne kolor kombinacije.

V60 Cross Country najprije stiže u SAD i Kanadu, gdje će biti dostupan s dobro poznatim petcilindarskim benzincem sa 250 KS, sparenim s automatskim mjenjačem i pogonom na sve kotače. U ostatku svijeta, početkom 2015. godine, V60 Cross Country će biti dostupan uz novu obitelj Drive-E četverocilindarskih benzinaca i dizelaša, koji će pokretati prednje kotače, dok će petcilindarski D4 dizelaš pokretati sva četiri kotača.

Volvo V60 Cross Country

Cross Country brand ima dugačku i istaknutu povijest. Volvo je prvi premium proizvođač automobila koji je 1997. godine svom karavanskom modelu V70 ponudio all-road mogućnosti te suptilan off-road stil, čime je stvorio potpuno novi doživljaj vožnje. Novi V60 Cross Country još jednom naglašava skandinavsko nasljeđe prirode i avanture, te kupcima nudi mogućnost sportske, ali i udobne vožnje, uz dodatak slobode za otkrivanjem novih predjela.