Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliVolvo potvrdio: KERS sa zamašnjakom štedi do 25% goriva, jeftina i ekološka tehnologija

Volvo potvrdio: KERS sa zamašnjakom štedi do 25% goriva, jeftina i ekološka tehnologija


Odlične vijesti dolaze iz Volva. Ovih su dana obavili opsežno testiranje kinetičke tehnologije zamašnjaka na javnim cestama, a postignuti rezultati potvrđuju da je u pitanju lagana, jeftina i ekološki izuzetno učinkovita tehnologija.

KERS sa zamašnjakom (Kinetic Energy Recovery System)„Testiranje ovog eksperimentalnog sustava pohranjivanja kinetičke energije provedeno je tijekom 2012. godine, a rezultati pokazuju da tehnologija u kombinaciji s četverocilindarskim turbomotorom ima potencijal smanjenja potrošnje goriva do 25 posto u usporedbi sa šestcilindarskim turbomotorom sličnih performansi. S dodatnih 80 KS, četverocilindarski motor bez problema nudi performanse šestcilindarskog motora“ ističe Derek Crabb, dopredsjednik odjela za razvoj pogonskih sustava pri Volvo Car grupaciji.

Eksperimentalni sustav, poznatiji i kao KERS sa zamašnjakom (Kinetic Energy Recovery System) je ugrađen na stražnju osovinu. Tijekom usporavanja, enegija kočenja ubrzava zamašnjak do 60.000 okretaja u minuti, a kada se automobil ponovno počne kretati, rotacija zamašnjaka se prenosi na stražnju osovinu preko posebno dizajniranog prijenosa.

Motor s unutrašnjim sagorijevanjem, koji pokreće prednje kotače, automatski se gasi prilikom kočenja. Energija iz zamašnjaka koristi se za ponovno ubrzanje vozila ili pokretanje vozila konstantnom brzinom na otvorenoj cesti.

Najučinkovitiji u gradskom prometu
“Pohranjena energija je dovoljna da kratkotrajno pokreće automobil. To ima značajan utjecaj na potrošnju goriva. Naši izračuni predviđaju da je gotovo pola službenog NEDC ciklusa vožnje moguće odvesti s isključenim klasičnim motorom s unutrašnjim sagorijevanjem,“ pojašnjava Derek Crabb.

S obzirom na to da se zamašnjak aktivira kočenjem i da je količina pohranjene energije limitirana, tehnologija je najučinkovitija prilikom vožnje sa stalnim kočenjima i kretanjima. Drugim riječima, najveće uštede mogu se ostvariti u gradskoj vožnji ili aktivnoj vožnji po zavojima s mnogo kočenja.

Ukoliko se energija iz zamašnjaka kombinira s punim kapacitetom klasičnog motora s unutrašnjim sagorijevanjem, vozilu može dati dodatnih 80 KS i značajan rast okretnog momenta, što se izravno prenosi na ubrzanje do 100 km/h koje se značajno skraćuje. Eksperimentalni automobil, Volvo S60, ubrzava do 100 km/h za sjajnih 5,5 sekundi.

Volvo KERS 02

Ugljična vlakna kao lagano i kompaktno rješnje
KERS sa zamašnjakom (Kinetic Energy Recovery System)Pogon uz pomoć zamašnjaka testiran je još tijekom 80-tih godina prošlog stoljeća u modelu Volvo 260, a čelični je zamašnjak bio predmet testiranja brojnih proizvođača. Ipak, kako je jedinica bila sastavljena od čelika te time velika i teška, imala je ograničen rotacijski kapacitet te nije predstavljala održivu alternativu.

Današnji zamašnjak, koji je Volvo testirao u svojim vozilima, izrađen je od ugljičnih vlakana. Teži oko 6 kg i ima promjer od 20 cm. Uz to, vrti se u vakuumu kako bi se minimalizirali frikcijski gubitci.

„Mi smo prvi proizvođač automobila koji primjenjuje tehnologiju zamašnjaka na stražnjoj osovini automobila opremljenog motorom s unutrašnjim sagorijevanjem koji pokreće prednje kotače. Nakon kompletiranja uspješnih testova, sljedeći je korak ocijeniti mogućnosti implementacije tehnologije u našim budućim modelima,“ zaključuje Crabb.

Izvor: Auto-info.hr