Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliVolvo i sigurnost – i električni automobili moraju biti maksimalno sigurni!

Volvo i sigurnost – i električni automobili moraju biti maksimalno sigurni!


Volvo je jedan od proizvođača koji je daleko stigao s razvojem električnog automobila. Isto tako Volvo je već godinama sinonim za sigurnost. Ekologija i sigurnost spojeni su u razvoju sigurnosti električnih vozila, za koje Volvo želi da imaju istovjetnu razinu sigurnosti kao i ostali automobili.

U projektu razvoja električnih vozila sastavni dio je i bavljenje problemom sigurnosti. U osnovi je vizije automobil pokretan električnom energijom s istovjetnom razinom sigurnosti kao i svi ostali Volvo modeli.

– Istovjetne sigurnosne standarde primjenjujemo na svim našim proizvodima, ali se ti sigurnosni aspekti mijenjaju u zavisnosti od vrste pogonske tehnologije. Za nas je razvoj tehnologije električnih automobila još jedan uzbudljiv izazov na našem putu proizvodnje najsigurnijih automobila na tržištu. Razumljivo je da je mnogo pitanja o elektrifikaciji automobila usmjereno na događanja prilikom sudara te je i naše istraživanje usmjereno upravo na taj aspekt –  ističe Volvov sigurnosni ekspert Thomas Broberg.

Volvo trenutno provodi opsežne i temeljite analize različitih sigurnosnih scenarija za električne automobile. Kroz napredni automatski nadzor statusa baterije, te njenog pravilnog pakiranja i zaštite slučaju sudara, dobija se sigurnosni paket najviše klase.

– Cjeloviti pristup i stvarni vozni uvjeti početna su točka rada na sigurnosti Volvo vozila. Zbog naše bogate baze podataka dobivenih analizom stvarnih sudara mi znamo gdje leži fokus svakodnevnih situacija u prometu. Rješenja koja smo razvili za naše nadolazeće električne automobile uzimaju u obzir situacije jedinstvene za ovu vrstu vozila – ističe Broberg.

Svi proizvodni aspekti – od načina na koji se automobil proizvodi, koristi i servisira, do načina na koji se reciklira – temeljito se analiziraju, a prikupljene informacije pomažu pri razvoju finalne produkcijske verzije.

Volvo sigurnosni testovi obavljaju se u nekoliko različitih faza. najprije na razini komponenti, zatim na razini sustava, te konačno na razini cjelokupno sastavljenog automobila. Testiranja se vrše virtualno u kompjutoru, ali i fizički u naprednim crash-test centrima.

– Proveli smo testove na razini komponenti kako bismo uvidjeli utjecaj naglog kočenja i naknadnog sudara iz različitih kuteva. Također proveli smo i opsežna testiranja svih tehnoloških komponenti električnih vozila. Litij-ionska baterija smještena je u sredinu vozila, daleko od zone udaraca – otkriva Broberg.

Volvo uspješno koristi jedinstveni know-how iz stvarnih prometnih uvjeta prilikom detaljnih testiranja i verifikacije. Povrh toga, kompanija cjelokupan testni režim bazira na zahtjevima i protokolima vodećih instituta za sigurnost. Kada Volvo analizira sigurnosni scenario na osnovu aktualnih prometnih situacija, inženjeri koriste model koji ilustrira sekvence stvarnog sudara. Cijeli proces je podijeljen u pet faza: od normalne vožnje do trenutka nakon sudara. Na osnovu ovih faza, Volvo razvija nova sigurnosna rješenja i unapređuje postojeće.

Svi postojeći Volvo sigurnosni ustavi bit će dostupni i u električnim vozilima ove kompanije. Međutim, električni pogon dodaje nove sigurnosne scenarije koji se moraju uzeti u obzir. Volvo eksperti pedantno su analizirali pet faza sudara i razvili jedinstvena rješenja za baterije i zaštitu putnika.

1. U normalnoj vožnji opsežan i napredan sustav nadzora osigurava da svaka jedinica održava ispravnu voltažu i optimalnu radnu temperaturu regulacijom sustava hlađenja. To je iznimno važno kako za sigurnost tako i za kapacitet baterija. U slučaju bilo kakve devijacije baterije se preventivno isključuju.

2. Konflikt: Baterije u Volvo plug-in hibridnom vozilu teže oko 150 kg. Ova dodatna masa stvara nove uvjete vozne dinamike i pogoršava ponašanje vozila prilikom naglih manevara izbjegavanja. Postojeće Volvo platforme i kočioni sustav mogu svladati dodatnu masu, a Volvo DSTC sustav dinamičke stabilnosti i kontrole trakcije dodatno pomaže vozaču.

3. Izbjegavanje: Ukoliko je kolizija neizbježna, a vozač ne uspije savladati novonastalu situaciju, vozilo samostalno aktivira sigurnosne sustave kao što su sustav upozorenja na koliziju, sustav naprednog kočenja ili City Safety sustav.

4. Kolizija: Kako bi se smanjile posljedice sudara, baterije su dobro osigurane na stražnjem dijelu vozila između kučišta kotača, daleko od zone gužvanja. Baterija je također izuzetno čvrsto uokvirena. Kroz Volvo studije stvarnih sudara, sigurnosni inženjeri znaju da ova lokacija baterija pomaže u zaštiti istih prilikom naleta na stražnji dio vozila. Uz to, čelične grede i ostali dijelovi strukture oko baterija su ojačani kako bi smanjili utjecaj kolizije na njih. Ukoliko je baterija oštećena te dođe do istjecanja plina, specijalni odvodi „vode“ plin ispod vozila, daleko od kontatka s putnicima. U slučaju ekstremno visokih temperatura putnici su zaštićeni zahvaljujući specijalnoj kapsuli u kojoj se baterija nalazi. U samom trenutku udarca senzori povezani s baterijom šalju informaciju o sudaru do kompjutora u automobilu, on automatski gasi dovod energije te time izbjegava eventualni kratki spoj.

5. Nakon kolizije: Baterija posjeduje sigurnosni prekidač koji se ponaša poput kućnog uzemljenja. On gasi i izolira bateriju ukoliko dođe do promjena u naponu ili se kablovi spoje pod utjecajem sudara. Volvo usko surađuje sa službama spašavanja dajući im detaljne instrukcije kako pristupiti izvlačenju unesrećenih iz Volvo vozila.

Izvor: Automoto-portal.hr