Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiVolvo Concept Coupe s futurističkim dizajnom nova generacija legendarnog P1800
Volvo Concept Coupe

Volvo Concept Coupe s futurističkim dizajnom nova generacija legendarnog P1800


Nadahnut suvremenim skandinavskim životnim stilom i dizajnom, kao i legendarnim elementima iz Volvo prošlosti, novi elegantni Volvo Concept Coupe prvi je od tri konceptna automobila koji otkrivaju dizajnerske mogućnosti.

Nakon više od godinu dana iščekivanja, prvi dizajnerski rad novog starijeg dopredsjednika Volvo dizajna, Thomasa Ingenlatha, pokazuje kako dizajn može unijeti emocije u Volvo vozila te najavljuje novu generaciju Volvo modela koja starta 2014. godine uz obnovljeni model Volvo XC90.

Podesiva SPA platforma oslobađa Volvo dizajnere i inženjere od ograničenja koja su imale prethodne zajedničke multibrand platforme.

Jak vizualni dojam
Vizualni dojam novih proporcija najsnažniji je kada Volvo Concept Coupe gledamo sa strane. Razmak između komandne ploče i prednje osovine je produžen, a putnička kabina je blago povučena prema natrag. Nisko postavljen poklopac motora i krov te 21-inčni petokraki naplatci također doprinose dojmu elegantnog Gran Tourer automobila. Hrabar stav naglašava bočna linija koja se elegantno proteže cijelom dužinom vozila.

„Zamislite snažnu mirnoću lava. On se ne mora propeti da bi izazvao poštovanje. Čak i kada leži, on jasno daje do znanja za što je sposoban,“ objašnjava Thomas Ingenlath.

Nova DRL svjetla u obliku slova T
Lice novog Volva Concept Coupe obilježava nova topografija poklopca motora i „plutajuća“ maska hladnjaka na koju se nastavljaju nova DRL dnevna svjetla u obliku slova T. Kao i na stražnjim svjetlima, dnevna DRL svjetla su distinktivan element u novom dizajnerskom pravcu Volva.

Po uzoru na legendarni P1800
Volvo Concept Coupe posjeduje brojne elemente koji kao uzor imaju u legendarnom Volvu P1800 iz 60-tih godina prošlog stoljeća.

Plavo-siva kombinacija boja nastavlja se i u interijeru Volvo Concept Coupe modela. Rafinirani, ručno izrađeni elementi, kao što je kožna komandna ploča, umetci od prirodnog drveta i tamnoplavi tkani tepisi usklađeni su s precizno obrađenim metaliziranim detaljima.

Veliki ekran osjetljiv na dodir
Konceptni automobil uključuje i potpuno novi Volvo pristup humano dizajniranim automobilima. Veliki ekran osjetljiv na dodir u centralnoj konzoli dopunjava se s prilagodljivim digitalnim displejom i head-up zaslonom ispred vozača.

SPA arhitektura priprema se i za potpuno autonomnu vožnju. Prvi sustav autonomnog upravljanja u cilju izbjegavanja nezgoda bit će predstavljen tijekom 2014. godine, a Volvo planira da potpuno autonomne automobile ponudi do 2020. godine.

Benzinski plug-in hybrid – snažan i učinkovit
Benzinski plug-in hybridni pogon u Volvo Concept Coupe modelu naglašava Volvovu strategiju korištenja elektrifikacije u cilju stvaranja četverocilindarskih motora koji će ponuditi mogućnosti na nivou V8 motora.

Koncepti automobil pokreće 2.0 litarski Drive-E benzinski motor opremljen turbopunjačem i kompresorom, sparen s električnim motorom na stražnjoj osovini. To automobilu daje ukupnu izlaznu snagu od 400 KS i preko 600 Nm okretnog momenta.