Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiVolvo C30 nova generacija će opasno konkurirati VW golfu?

Volvo C30 nova generacija će opasno konkurirati VW golfu?


Kada je Volvo prvi puta predstavio model C30 još davne 2006. godine, mnogi su se pitali što je uopće kompanija htjela s tim automobilom. Pratili smo tada Volvo, i sjećamo se kako je njegov dizajn rezultat rada ženskog dijela dizajnerskog odjela. No, kupci su dali do znanja kako se radi o zanimljivom modelu koji je – preživio!

Iako je Volvo promijenio vlasnika, umjesto prijašnjeg Forda sada je to kineski Geely, priča o napretku se očito nije promijenila. Tako će se uskoro pojaviti i nova inačica upravo spominjanog modela Volvo C30, što je potvrdio i Stefan Jacoby, izvršni direktor kompanije. I ne samo to, nego je rekao kako će novi C30 biti ozbiljan konkurent Volkswagenovom Golfu. Ovaj je komentar zanimljiv tim više što je Jacoby bivši šef američkog ogranka VW-a, pa valjda zna što govori.

Volvo već dugo vremena traži malo vozilo koje će dostojno konkurirati skupljim modelima kao što su BMW 1-Series te novi Lexus CT 200h, no da po cijeni bude bliži Golfu. Šuška se i o malom terencu, modelu V30, a koji bi se također uskoro mogao pojaviti.

Kako god okrenuli, čini se da iz Volva pušu – dobri vjetrovi 🙂