Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliVolkswagenov koncept elektromobila procurio i prije Paris Motor Show 2016 sajma

Volkswagenov koncept elektromobila procurio i prije Paris Motor Show 2016 sajma


Pojavile su se zanimljive fotke ovog novog VW-ovog elektromobila koje nam daju do znanja kako će biti vrlo zanimljiv. Kažu kako će nalikovati na kompanijin VW Budd-e koncept, a hvale se i ekspresno brzim punjenjem.

Krenimo unatraške. Kada smo spomenuli brzo punjenje, izvršni direktor VW grupacije Matthias Mueller je rekao kako će se na njihovom novom i za sada neimenovanom konceptu moći za samo 15 minuta napuniti čak 80% baterije, što je zaista sjajno. To su uspjeli zahvaljujući novom Combined Charging System (CCS) protokolu koji bi uskoro mogao biti i standard za brzo punjenje baterija u automobilima.

Oni koji bolje poznaju ovu globalno popularnu njemačku kompaniju znaju kako trenutno imaju samo jedan globalni elektromobil, a to je VW e-Golf, dok se u Europi prodaje i VW e-UP mini elektromobil. Možda je pravo vrijeme za novi i ozbiljniji model? Izgleda kako je vrijeme sazrjelo za jedan takav model.

Premijera novog električnog koncepta se očekuje na Paris Motor Show sajmu idućeg mjeseca. Proizvodni se model očekuje 2019. godine, a s jednim baterijskim punjenjem bi mogao prijeći oko 500 km, što je sjajno.

volkswagenov-koncept-elektromobila-procurio-i-prije-paris-motor-show-2016-sajma-02

Volkswagen do 2025. godine namjerava na tržištu predstaviti čak 30 novi modela elektromobila.