Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiVolkswagen Type 1 Buba (Beetle) – jeftini kultni automobili prošlog stoljeća

Volkswagen Type 1 Buba (Beetle) – jeftini kultni automobili prošlog stoljeća


Automobil koji je jedan od najprodavanijih automobila svih vremena. Ako i nije najprodavaniji, sigurno je automobil kojeg je volio i vozio cijeli svijet. To je VW Type 1 – popularna Buba.

Jedan od najprodavanijih i najuspješnijih automobila koji su ikad vozili kuglom zemaljskom zove se Buba, Volkswagenov Type 1. U Hrvatskoj popularan je bio i naziv Fuksa. Ovaj auto bio je prihvaćen u cijelom svijetu i jedan je od najdugovječnijih modela koji u 65 godina nije prošao gotovo nikakve vanjske preinake. Mijenjala se tek unutrašnjost i motori. Buba je produkt uma genijalnog austrijskog inženjera Ferdinanda Porschea koji je 1934. godine osmislio prototip Type 32 iz kojeg je kasnije po izravnoj direktivi Adolfa Hitlera nastala Buba ili originalno Käfer. Od 1938. do 2003. godine proizvedeno je impozantnih  21.529.464 primjeraka.

Buba je bila jedan od zaštitnih znakova hipi pokreta. Zvijezda Disneyevog serijala filmova Herbie u kojoj je, pogađate, upravo Buba igrala glavnu ulogu. Narodno vozilo, što u prijevodu znači Volkswagen, Hitler je zamislio kao vozilo koje bi prosječnu obitelj moglo voziti brzinom od 100 km/h i koje bi koštalo manje od 1.000 ondašnjih maraka. Prototip je u početku koristio dvotaktni motor koji nije uspio dostići željenih 100 km/h. Porscheov inženjer Franz Reimspiess kasnije je konstruirao četverotaktni četverocilindrični boxer motor koji se koristio u svim Bubama. Samo deset godina nakon Drugog svjetskog rata tijekom kojeg su se umjesto Buba proizvodila vojna vozila u Volkswagenovoj tvornici u Wolfsburgu, 1955. s trake je sišla milijunta Buba.

Buba je za ondašnje pojmove imala daleko bolje performanse od konkurenata i postizala je 115 km/h sa standardnim motorom od 33 konja. Buba se rijetko kvarila i bila je vrlo udoban auto. Veliki uspjeh Buba je nakon ’55.-e postigla u zapadnoj Europi ali i SAD-u gdje je vrlo brzo postala najprodavaniji uvozni auto. Početkom ’70.-ih Buba je postala najprodavaniji automobil svih vremena. Tu je titulu preuzela od slavnog Fordovog Modela T.

Unatoč odličnoj prodaji Bube, Volkswagen je pod pritiskom tržišta počeo uvoditi nove modele koji su polako potiskivali Bubu s tržišta u Europi, no ni jedan model nije postigao ni približan uspjeh. Posljednji primjerak Bube koju je u Njemačkoj istisnuo Golf, proizveden je u siječnju 1978. godine, no tu priča o Bubi nije prestala. Legenda se nastavila proizvoditi u Brazilu i Meksiku gdje je posljednji primjerak proizveden 2003. godine. U Ciudad de Mexicu Buba je bila izuzetno popularna a najviše se koristila kao taxi.

U Bube su ugrađivani 1,1, 1,2, 1,3, 1,5 i najjači 1,6-litreni agragat. Iako iznimno kvalitetan auto, Buba je imala jednu veliku manu, a to je bila potrošnja goriva koja se kretala od nekakvih 7,5 do čak 12 litara na 100 kilometara. No, sve to u ono vrijeme nije bilo važno. Brojne poklonike kultna Buba ima i danas, a u svijetu postoji mnoštvo klubova ljubitelja ovog automobila, a nerijetko se diljem svijeta održavaju i susreti vozača Buba. Valja još spomenuti kako je popularnu Bubu prvo zamijenio Golf, a kasnije se pojavila kao reinkarnacija u New Beetle (1997.-2011.), zgodan auto sličan originalnoj Bubi koji ipak nije postigao ni približan uspjeh originala. Trenutno je na tržištu novi Beetle (2011.–) o kojem smo već izvještavali… U sljedećem nastavku pisat ćemo o još jednoj legendi. Vraćamo se ponovo na istok, u Rusiju iz koje je izašla Lada Niva, legendarni terenac kojeg u Hrvatskoj doslovno obožavaju lovci i komunalni redari.

Izvor: Auto-info.hr