Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiVolkswagen Touran – ovih je dana izašao 1,5-milijunti primjerak iz tvornice u Wolfsburgu

Volkswagen Touran – ovih je dana izašao 1,5-milijunti primjerak iz tvornice u Wolfsburgu


Petak 26. travnja Volkswagenovi će djelatnici pamtiti po još jednom zanimljivom detalju – iz tvornice u Wolfsburgu s trake je sišlo 1,5-milijunto vozilo, model Touran.

Riječ je o Touranu antracitne boje s Highline opremom i dvolitarskim TDI motorom sa 103 KW (140 KS). Inače, Touran je najuspješniji obiteljski monovolumen u Njemačkoj.

Voditelj tvornice Siegfried Fiebig je rekao: “Obljetnica proizvodnje Tourana čini nas ponosnima. Već deset godina Volkswagenova tvornica u Wolfsburgu opskrbljuje obitelji u Njemačkoj i brojnim drugim zemljama s ovim pouzdanim vozilom maksimalne kvalitete.“ Predstavnik Radničkog vijeća Guido Mehlhop dodao je: „Touran je važan dio proizvodnje u Wolfsburgu. Kompetentnost kolega u proizvodnji omogućila je velik uspjeh modela.“

Nakon što je na tržište uveden 2003. godine, Touran je ubrzo postao predvodnik na tržištu u svom segmentu, a taj položaj zadržao je i dan danas. Dobio je brojne nagrade, između ostalog i Zlatni volan. Riječ je o prostranom automobilu, koji je sa sedam sjedala izuzetno varijabilan i unatoč tome štedljiv: s potrošnjom od 4,6 l/100 km model Touran 1.6 TDI s BlueMotion tehnologijom ne prelazi granicu od 5 litara.

Volkswagen Touran proizvedeno milijun i pol vozila 02