Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiVolkswagen Scirocco Million – proizveden u više od milijun primjeraka, posebna edicija

Volkswagen Scirocco Million – proizveden u više od milijun primjeraka, posebna edicija


U njemačkom Volkswagenu su se pohvalili kako su s još jednim svojim poznatim automobilom došli do još jedne magične brojke. Legendarni model Scirocco proizveden je u milijun primjeraka.

Njemački automobilski div ovo će proslaviti i sa posebnim sportskim modelom – Volkswagen Scirocco Million (baš se tako zove), a bit će obojen i u posebnu crnu metalik boju (Deep Black Metallic). Scirocco je vrlo zanimljiv model, možda ne ovaj novi, no onaj stari model iz ’80-tih godina je itekako bio popularan i kao cestovni sportski automobil, ali i kao trkaća jurilica.

Scirocco Million će dobiti puno posebnih i prepoznatljivih dijelova, kao što su 18 inčni kotači s gumama 235/, zatim R-Line branike i bočne elemente. U unutrašnjosti ćete pronaći crnu kožu (Vienna black). Prepoznat ćete i pregršt elemenata s oznakom “Million”, te s dosta aluminijskih elemenata. Ugrađen je i RCD 310 audio sustav koji će vas ugodno iznenaditi.

Vjerojatno vas zanima i što se nalazi ispod haube. U ponudi će biti 3 benzinska (TSI) i dva dizelska motora (TDI). Benzinci su snage 90 kW (122 KS), 118 kW (160 KS) i 155 kW (210 KS). Dizelaši su snage od 103 kW (140 KS) i 130 kW (177 KS). Postoji i šesti motor od 122 konja (TSI), ali u kombinaciji s DSG mjenjačem s dvostrukom spojkom.

Znamo i cijene. Osnovni VW Scirocco Million model će u Njemačkoj koštati 27.325 eura. Ovaj će se model pojaviti u prodaji krajem svibnja, a prodavat će se ekskluzivno u Njemačkoj i Kini, barem u početku.

Kao i VW Golf GTI, i Scirocco je sportska ikona. Prva generacija u Coupé izvedbi predstavljena je još davne 1974. godine. Sedam godina kasnije (1981) predstavljena je druga generacija Scirocco. proizvodio se do 1992. godine, a prodano je ukupno 795.650 vozila. Nakon velike pauze ponovo se novi model pojavio 2008. godine. Treća generacija je također bila uspješna i prodana je u 204.350 primjeraka, što je ukupno točno jedan milijun.

Uslijedio je ovaj najnoviji model Scirocco Million, a dalje tko zna…