Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliVolkswagen potvrdio: Jetta Hybrid dolazi 2012

Volkswagen potvrdio: Jetta Hybrid dolazi 2012


Volkswagen potvrdio: Jetta Hybrid dolazi 2012U Volkswagenu ne kriju svoje ambicije, a ona najveća je postati vodeći svjetski proizođač automobila do 2018. godine. Drugim riječima, to bi značilo da moraju biti lideri u praktički svim segmentima, uključujući i hibride i elektromobile. Upravo u ove posljednje dvije kategorije njemački je proizvođač automobila puno aktivniji.

Nedavno je Volkswagen najavio kako će proizvoditi svoje vlastite električne automobile koje će razviti u vlastitoj režiji, a već su najavili čitavu paletu elektromobila, od manjih do većih. Kompanijina hibridna tehnologija već se izdašno demonstrira u Touareg Hybrid modelu, a već za 2011. godinu su najavili 500 pokusnih električnih Golf modela.

Za američko tržište pripremaju posebnu hibridnu Jetta inačicu (produženi Golf s "repom"), koji je prilično nezapažen na europskom tržištu, a koja stiže 2012. godine. Isto tako, 2013. godine će predstaviti električni miniautomobil temeljen na prošlogodišnjem E-Up konceptu. Upravo ovaj mališan trebao bi postati prvi kompanijin elektromobil koji će ući u masovnu proizvodnju. Iza bi trebali uslijediti modeli Golf, Jetta i Passat.

U Volkswagenu se nadaju kako će do 2018. godine zauzeti više od 3% tržišta elektromobila, koji bi zajedno s hibridima trebali postati jedni od njihovih najprodavanijih modela.

Volkswagen potvrdio: Jetta Hybrid dolazi 2012