Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportVolkswagen Polo R WRC odlično započeo reli sezonu, Sebastien Ogier do cilja stigao drugi

Volkswagen Polo R WRC odlično započeo reli sezonu, Sebastien Ogier do cilja stigao drugi


Prva utrka za Volkswagenov Polo R WRC trkaći automobil i ekipu nije mogla proći bolje. Jasno, ne može se ispred Loeba koji je pobijedio u Monte Carlu, ali drugo mjesto je sjajno!

Nakon više od 24.000 testnih kilometara, te više od 1.700 trkaćih dijelova ugrađenih u ovaj automobil, te 18 mjeseci priprema čini se kako im je trud urodio plodom. ZA VW tim to je veliki rezultat, a u tome im je pomogao iskusni Sebastien Ogier sa suvozačem Julienom Ingrassiasom.

Ogier je bivši Citroenov vozač i čini se kako se odlično snašao u VW timu. Ipred Loeba se ne može, to je jasno, ali je bio bolji od drugog Citroenovog vozača Dani Sordoa. Sreća VW tima bi bila tim veća da je i Jari-Matti Latvala završio utrku. Odlično se držao, ali se posljednjeg dana razbio. Čini se kako VW tim očekuje odlična 2013 reli sezona.

“Drugo mjesto u prvoj i to vrlo teškoj utrci je sjajan rezultat za Polo R WRC, daleko bolje nego što smo očekivali. Rally Monte Carlo je najsloženija i vjerojatno najteža utrka u reli kalendaru, tako da smo itekako pokazali kako smo spremni za World Rally Championship prvenstvo”; rekao je šef Volkswagen motorsport divizije Jost Capito.

Podsjetit ćemo vas kako se pod haubom Polo R WRC reli jurilice nalazi 1,6 litarski 4-cilindrični turbo motor s 300 konja i pogonom na svim kotačima, u skladu s WRC specifikacijama.

The next stage of the 2013 WRC season is the Rally Sweden, which kicks off on February 7.

Kako to u VW Polo R WRC rade Sebastien Ogier i Jari-Matti Latvala, pogledajte u videu niže.