Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiVolkswagen Polo R WRC dobit će All-Wheel Drive pogon na svim kotačima?

Volkswagen Polo R WRC dobit će All-Wheel Drive pogon na svim kotačima?


Volkswagen je nedavno predstavio dugo očekivani Polo R, sportsku inačicu malog gradskog automobila. Kako saznajemo, popularni mališan dobit će pogon na svim kotačima.

Novi automobil ima i novi službeni naziv, Polo R WRC, slično kao i World Rally Championship Polo reli trkaći automobil koji je inspirirao ekiu u VW-u za izradu ovog automobila. Svoju će premijeru doživjeti na auto salonu u Ženevi u ožujku ove godine.

Zanimljivo, novi Polo R WRC ima puno više zajedničkih karakteristika s većim bratom Golfom R nego sa regularnim Polo modelom od kojeg je nastao. Jasnije će vam biti ako vam kažemo kako se pod haubom ove male automobilske prznice nalazi moćni 2,0 litarski 4-cilindrični motor s direktnim ubrizgavanjem, a koji razvija 220 konjskih snaga.

Ipak, razlika u odnosu na isto tako trkaći Golf R postoji – novi Polo R WRC ima (kao i reli jurilice) pogon na svim kotačima. Golf R naravno ima samo pogon na prednjim kotačima. Iako ova informacija još uvijek nije službeno potvrđena, postoji opravdan razlog za ove “špekulacije”. Naime, novi Polo R WRC leži na Audi A1 platformi s AWD pogonom, a zaključak izvedite sami.

Dodajmo i kako je Ulrich Hackenberg iz Volkswagena priznao kako bi bilo bolje da novi Polo R WRC ima pogon na svim kotačima. Imao AWD ili ne, reći ćemo kako će novi Polo R WRC biti prilično brz i konkurentan – od 0-100 km/h ubrzava za okruglih 6 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 243 km/h.