Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiVolkswagen New Beetle, nova Buba konkurirat će BMW Miniju?

Volkswagen New Beetle, nova Buba konkurirat će BMW Miniju?


Čini se kako mnogi proizvođači automobila u posljednje vrijeme imaju model kojim će konkurirati popularnom Miniju. Barem je to priča koja se vrti oko Volkswagenove grupacije. Nedavno se pojavio novi Audi A1, a sada bi se i nova Buba trebala smanjiti i u potpunosti približiti Miniju. Posljednju riječ uvijek kažu kupci.

Možda je ovo i logičan korak za VW Beetle. Naime, Buba je i danas jedan od najprodavanijih (ako ne i najprodavaniji) automobila svih vremena. Na tom temelju prije nekoliko godina predstavili su novu Bubu, no čini se kako ona i nije polučila uspjeh koji su očekivali u Volkswagenu, što možete primijetiti ako pogledate na cesti oko sebe, nema ih. Čini se kako je tržište kompaktnih malih automobila prenapučeno i prilično jako, možda najjače u svijetu i tu je teško pronaći svoje mjesto pod nebom, pogotovo kako ne konkurirate cijenom, što VW Beetle sigurno nije uspio.

No, čini se kako se u VW-u ne žele odreći legende pa će je pokušati progurati u manjoj kategoriji, u kojoj možda s neopravdano visokom cijenom mogu nešto i učiniti. Ruku na srce, i BMW Mini je sladak, ali definitivno ne vrijedi uloženih novaca. Ali nije sve u isplativosti, puno je toga i u imidžu, posebnosti. E, tu će VW pokušati smjestiti novu Bubu.

Nova bi Buba trebala biti razvijena na temelju New Beetle Ragster koncepta iz 2005. godine, s modernim izgledom i odličnim paketima opreme. Ali kao što smo već rekli, konačni sud će reći kupci…