Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportVolkswagen Motorsport predstavio novi Polo R WRC

Volkswagen Motorsport predstavio novi Polo R WRC


Ekipa koja je lani u Svjetskom rally prvenstvu uzela sve što se uzeti moglo, predstavila je novo oružje – VW Polo R WRC druge generacije.

Na prezentaciji u Wolfsburgu svjetlo dana ugledao je novi automobil u najvišoj relijaškoj klasi – Polo R WRC sa 318 KS.  Novi se model osim po dizajnu od prethodnika razlikuje i novim bojama, pa će ove godine automobili koje će voziti Ogier, Latvala i Mikkelsen biti pretežno plavi, s bijelim stražnjim dijelom.

U obranu naslova svjetskih prvaka ekipa Volkswagena kreće za tjedan dana, na najpoznatijem svjetskom rallyju u Monte-Carlu. Osim tri Pola R WRC za tvorničke vozače Volkswagen i dalje neće imati automobile za privatne momčadi, za razliku od M-Sporta i Forda.

Novi Polo R WRC prošao je intenzivan razvoj, i izvana i iznutra. Ne samo da izgleda sportskije i dinamičnije nego su naši inžinjeri studiozno radili na tehničkim inovacijama kako bi unaprijedili paket koji je bio tako uspješan u protekle dvije godine  – rekao je Heinz-Jakob Neußer, član Nadzornog odbora Volkswagena zadužen za tehnički razvoj.