Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiVolkswagen Golf VII – u Berlinu predstavljena sedma generacija VW-ovog bestsellera

Volkswagen Golf VII – u Berlinu predstavljena sedma generacija VW-ovog bestsellera


Na prvi pogled, nema nekih velikih dizajnerskih izmjena. Očito u Volkswagenu misle kako imaju dobitnu formulu. Najviše promjene su u novoj platformi i novim motorima.

Upravo je dizajn kamen spoticanja oko kojeg se lome koplja sedme generacije. Svi znamo da se VW drži svog konzervativnog i pomalo mlakog dizajna, ali kao da se očekivalo ipak malo više. Čak i ljubitelji ove marke kao da žele više. Kao da su očekivali dizajnersku revoluciju, a dobili su tek blagu evoluciju u odnosu na već pomalo dosadnu šestu generaciju. No, pretpostavimo da čelni ljudi Volkswagena znaju što rade i da je naš osvrt na dizajn tek subjektivni dojam, na kojeg svatko od nas ima pravo.

Bez obzira na dizajn možemo reći da se radi o potpuno novom automobilu. Tu prije svega mislimo na novu platformu na kojoj će se osim Golfa raditi još mnogi drugi modeli iz grupacije poput Seat Leon ili Audi A3. Nova platforma tako je sedmoj generaciji donijela veći međuosovinski razmak, veće dimenzije i veću prostranost. Govoreći u brojkama, to bi značilo da je novi Golf duži za 56 milimetara, širi za 13, ali niži za 28 milimetara. Međuosovinski razmak povećan je za 59 milimetara, a prtljažni prostor povećan je na 380 litara obujma.

Tendencija smanjenja mase prisutna je i u slučaju novog Golfa. Inženjeri su se pohvalili kako su masu automobila smanjili za otprilike stotinjak kilograma u odnosu na prijašnju generaciju, te da osnovni model teži tek 1.050 kilograma. To smanjenje direktno je vezano uz manju potrošnju goriva i štetne ispušne plinove. Kako ne bi sve ostalo samo na smanjenju težine, VW je predstavio nove i učinkovite motore. Benziske novitete tako predstavlja 1.2 litreni TSI sa 85 konjskih snaga i prosječnom potrošnjom od 4.9 litre i 1.4 litreni TSI sa 150 konjskih snaga, koji uz pomoć Active Cylinder Technology sustava isključuje dva cilindra i pritom omogućuje prosječnu potrošnju od 4.8 litre na sto prijeđenih kilometara.

Dizelsku stranu predstavlja 1.6 litreni TDI sa 105 konja i prosječnom potrošnjom od 3.8 litre i 2.0 litreni TDI sa 150 konjskih snaga i 4.1 litre u prosjeku. Naknadno se očekuje i BlueMotion dizelaš koji će omogućiti potrošnju od samo 3.2 litre na sto prijeđenih kilometara. U početku će novi Golf dolaziti u verzijama s trojim i petorim vratima, a naknadno stiže verzija s pogonom na svim kotačima, GTI i R izvedbe, te Golf Plus, karavan i kabriolet. Cijena osnovnog modela u Njemačkoj iznosi 16.975 eura.

Izvor: Automoto-portal.hr