Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiVolkswagen Golf GTI s vrućih 220 konja premijerno na 2012 Paris Auto Showu

Volkswagen Golf GTI s vrućih 220 konja premijerno na 2012 Paris Auto Showu


Ovog tjedna na prestižnom auto salonu u Parizu predstavit će se i sportska inačica popularnog Volkswagen Golfa u poznatoj GTI inačici, s 2,0 litarskim motorom koji razvija 220KS.

Službeno, Golf GTI je još uvijek koncept, no dovoljno dobro razrađen da možemo očekivati kako bi se u vrlo sličnoj inačici mogao pojaviti i kao proizvodni model, odnosno onakav kakvog ga možemo očekivati i u prodajnim salonima. Ono što se na prvi pogled primjećuje je dizajn koji puno ne odskače od standardne “narodne” inačice.

Već smo ranije pisali kako je ona “normalna” inačica VW Golfa VII sedme generacije predstavljena početkom rujna u Berlinu, a evo i premijere one sportske GTI inačice na pariškom auto salonu. Više od praznog govorkanja vas zanima ono što se nalazi pod haubom, kao i oprema koju možete pronaći. Idemo onda redom…

U usporedbi s regularnim Golfom, GTI model je niži za 15 millimetara, ima sportske branike, kao i bolje kočnice, Kotači su 17 ili 18 inčni po izboru, kao i dizajn felgi – možete odabrati Denver kao standardni izgled, a opcija su Detroit, Glendale ili Brooklyn dizajn.

Pod haubom se nalazi 2,0 litarski turbo punjeni 4-cilindrični motor od 220 konja, odnosno 20 više od prethodnog GTI modela (šeste generacije, oznake MkVI GTI). Dodatni sportski paket može snagu povećati na 230 konja, tako da bi novi Golf GTi mogao konkurirati top modelima u klasi kao što su novi Ford Focus ST ili Mazda Mazdaspeed3.

Uz pogon na prednjim kotačima i 6- brzinski DSG mjenjač s dvostrukom spojkom (dual-clutch), od 0-100 km/h će potegnuti za 7,1 sekundu uz maksimalnu brzinu od 245 km/h. S dodatnim paketom ubrzanje se smanjuje na ravno 7 sekundi odnosno maksimalnu brzinu od 250 km/h.

Unutrašnjost, odnosno interijer je prilično isti kao i kod regularnog Golfa sedmice. Ipak, GTI model se razlikuje po crvenom šavu, drugačijem upravljaču, posebnoj instrument tabli, te tradicionalnim GTI oznakama.

U prodaji bi se trebao pojaviti u prvoj polovici 2013. godine.