Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportVolkswagen Beetle GRC – VW Buba će se natjecati u Global RallyCross prvenstvu
Volkswagen Beetle - VW Buba će se natjecati u Global RallyCross prvenstvu

Volkswagen Beetle GRC – VW Buba će se natjecati u Global RallyCross prvenstvu


Ovogodišnje prvenstvo RallyCrossu bit će vrlo žestoko. Očekuje nas čak 10 utrka, a kako to znamo često reći, puno je zanimljivije od “Običnog” relija.

Iako se radi o američkom prvenstvu, prva se utrka vozi na otoku Barbados. U prvenstvu sudjeluju pravi vozački asovi kao što su Carlos Sainz, Dave Mirra, Ken Block, Mattias Ekstorm, Rhys Millen, Tanner Faust i Travis Pastrana. Među novim timovima nalazi se i Andretti Autosport, koji je za svoj automobil u GRC natjecanju odabrao Volkswagen Beetle, ili kako se to po naški kaže – bubu.

Ipak, priča koja se vrti oko ovog tima je kako Beetle GRC buba još nije spremna, tako da je za očekivati kako se neće pojaviti na samom startu sezone. Naravno, VW Polo će se pojaviti u utrkama. I nova “buba” bi trebala imati 4-cilindrični motor s dva turbo punjača i direktnim ubrizgavanjem, a sve bi to trebalo rezultirati snagom većom od 600 konja.

Volkswagen Beetle - VW Buba će se natjecati u Global RallyCross prvenstvu

Nova bi VW Buba trebala konkurirati već provjerenim jurilicama kao što su Dodge Dart, Ford Fiesta i Hyundai Veloster – to su automobili koji imaju brutalno ubrzanje, gotovo kao Formula 1, manje od 2 i pol sekunde do stotke.

Više o samom GRC prvenstvu potražite na službenim stranicama. Kako izgleda jedna od utrka na GRC prvenstvu, svakako pogledajte ovdje… i zaljubite se… mi se već odavno jesmo 🙂