Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiVolkswagen Beetle Convertible – uskoro stiže osvježena VW Buba kabriolet

Volkswagen Beetle Convertible – uskoro stiže osvježena VW Buba kabriolet


Ona predstavlja nastavak jedinstvene automobilske povijesti – nakon Bube kabriolet (Tip 15) iz 1949. godine i New Beetle Cabrioleta (2002), ova je Buba 3. generacija otvorenog zaobljenog Volkswagena.

Plijeni do sada neviđenom praktičnošću i nudi užitak u „otvorenoj“ vožnji za četiri osobe. Njihove jedinstvene siluete čine Bubu i njene prethodnike već generacijama kultnim automobilima. Činjenica da je od 1949. do 1980. godine proizvedeno više od 330.000 Buba kabrioleta govori za sebe. Aktualnom Bubom Cabriolet Volkswagen je iznova interpretirao bezvremenski dizajn prošlih dana, pri čemu je silueta postala više sportska i dinamičnija. Okomitiji položaj vjetrobranskog stakla u kombinaciji s konturom krova bez nagiba nalikuju silueti legendarne Bube kabriolet.

U novi model integrirane su i dizajnerske značajke novih Volkswagenovih modela: pripadnost novim Volkswagenovim modelima prepoznaje se po otvoru za ulaz zraka ispod branika, po ravnom donjem rubu poklopca motora i posebice po stražnjim svjetlima. U novoj Bubi Cabriolet Volkswagen povezuje modernu tehnologiju i najvišu kvalitetu s emocionalnim naslijeđem „pretka“. Glavna svjetla su ostala klasično okrugla kao kod nostalgičnog uzora.

Posebnom šarmu nove Bube Cabriolet pridonosi i tradicionalni platneni pomični krov. U otvorenom stanju sklopljen je vrlo nisko što omogućuje dobar pogled prema natrag. Unatoč kompaktnoj konstrukciji sklopivi krov ima velik promjer i izduženu konturu. Sklopivi krov se otvara i zatvara potpuno automatski (kod svih varijanti modela) unutar 10 sekundi. Otvaranje i zatvaranje moguće je do brzine od oko 50 km/h.

Buba Cabriolet serijski se isporučuje sa spremnikom koji omogućuje lijep oblik sklapanja spuštenog sklopivog krova. Kromirana letvica po cijelom opsegu ističe kontrast čelika i tkanine. Unutra kompaktan kombinirani instrument s iznadprosječno velikim okruglim elementima kao i nostalgični dodatni elementi kao što su dodatni pretinac za rukavice Bubi Cabriolet pružaju poseban dizajn.

Zahvaljujući prostranoj i komforno koncipiranoj unutrašnjosti Buba Cabriolet putnicima na raspolaganje stavlja četiri mjesta za sjedenje pune veličine. Prtljažnik obujma 225 litara raspolaže otvorom za transport dugih predmeta koji i kod zatvorenog krova omogućuje transport većih predmeta.

Iz sigurnosnih razloga za slučajeve prevrtanja vozila razvijena je aktivna zaštita kod prevrtanja. Sastoji se od dva modula na izvlačenje postavljena skriveno iza naslona stražnje klupe. Dva sigurnosna modula u slučaju prevrtanja vozila aktiviraju se preko centralne jedinice za aktiviranje zračnih jastuka. Na taj se način unutar nekoliko milisekundi – u kombinaciji sa stabilnim A-stupovima – učinkovito štite sva četiri mjesta za sjedenje u vozilu. Dodatnu sigurnost usto jamče serijski prednji zračni jastuci i zračni jastuci za glavu i prsni koš naprijed.

Buba Cabriolet isporučuje se u kombinaciji sa sedam motora. Ulazni agretat predstavlja učinkoviti 1,2 litarski TSI motor snage 77 kW/105 ks. Odmah u vrijeme uvođenja modela raspoloživa će biti i odgovarajuća varijanta ovog benzinskog motora s BlueMotion tehnologijom. Drugi raspoloživi benzinski motori su živahni 1,4 litarski TSI (118 kW/160 ks) motor i 2,0 litarski TSI motor snage 147 kW/200 ks. Od dizelskih agregata Volkswagen nudi dokazani 1,6 litarski TDI motor snage 77 kW/105 ks (također i kao BMT verzija) i 2,0 litarski motor snage 103 kW/140 ks.

Izvor: Auto-info.hr