Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportVN Španjolske: Nico Rosberg glatko pobijedio, drugi Lewis Hamilton

VN Španjolske: Nico Rosberg glatko pobijedio, drugi Lewis Hamilton


Rosberg je utrku poveo od samog starta, s prve startne pozicije. Već je nakon nekoliko krugova bilo jasno kako je ovo njegova utrka. Domaći Alonso je na veliku žalost publike morao odustati.

Gledali smo relativno mirnu utrku u Španjolskoj. Jasno, domaća publika željela je vidjeti više od bivšeg svjetskog prvaka, Španjolca Fernanda Alonsa, no morao je odustati prije kraja utrke. No, ne treba zaboraviti kako je McLaren Honda u fazi testiranja, tako Alonsa niti Buttona ne računamo kao konkurenciju, tek iduće sezone.

Nakon samog starta bilo je jasno kako će Nico Rosberg voziti usamljenu utrku na čelu, bio je brži od ostatka ekipe. Čak mu se isplatila i strategija dva zaustavljanja u boks koja je navodno sporija. Ali njegova čista usamljenička vožnja dala mu je dovoljno čiste staze kako bi mogao birati s kojom će strategijom završiti utrku.

Tijekom cijele utrke za drugu poziciju borili su se Sebastian Vettel (Ferrari) i Lewis Hamilton (Mercedes). Nijemac je bio na strategiji od dva zaustavljanja, što ga je koštalo u 52. krugu kada je Hamilton nakon trećeg izlaska iz boksa izbio na drugo  mjesto. Posljednjih nekoliko krugova vidjeli smo pokušaj Kimija Raikkonena (Ferrari) u pokušaju prestizanja zemljaka Valtteri Bottasa (Williams), no to mu nije uspjelo. Odličnu vožnju pokazali su i dva Lotusa, Grosjean i Maldonado, no Maldonado je morao odustati od utrke.

Evo i poretka utrke. Slijedeća se utrka vozi u Monacu, na gradskoj utrci.

VN Španjolske - Nico Rosberg glatko pobijedio, drugi Lewis Hamilton 02